Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Concursurile Serviciilor Profesioniste pentru Situatii de Urgenta - editia 2014
(13.06.2014)

Vineri, 13 iunie a.c., cei mai buni pompieri militari suceveni s-au confruntat in cadrul etapei judetene a Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situatii de Urgenta - editia 2014.
Probele de concurs sunt identice cu cele ale competitiilor internationale de profil, organizate de Comitetul International de Prevenire si Stingere a Incendiilor, si anume: Scara de fereastra, Pista cu obstacole pe 100 m, Stafeta 4x100 m si Realizarea dispozitivului de interventie la motopompa, probe reliefate prin prestatii contra cronometru.
Obiectivul fundamental al acestui concurs il reprezinta dezvoltarea si perfectionarea aptitudinilor si a deprinderilor necesare indeplinirii actiunilor de interventie in situatii de urgenta.
La prima ora a diminetii a avut loc sedinta tehnica in care s-a stabilit ordinea intrarii echipajelor in concurs, omologarea materialelor si a accesoriilor, precum si detaliile cu privire la masurile organizatorice si procedurale in vederea desfasurarii concursului in conditii optime.
La festivitatea de deschidere a concursurilor, alaturi de seful competitiei - prim-adjunctul inspectorului sef al pompierilor militari suceveni colonelul dr. Dan Hoffman, au mai participat prefectul Florin Sinescu, vicepresedintele Consiliului Judetean Alexandru Radulescu si seful Inspectoratului Judetean de Politie comisarul-sef Viorel Onea.
In cadrul acestei festivitati, pe langa alocutiunile rostite de gazde si invitati, prefectul Florin Sinescu a inmanat o diploma de excelenta plutonierului adjutant-sef Neculai Rosu, cel care a obtinut doua medalii de aur si a castigat, alaturi de echipa Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, locul I la etapa finala a Concursurilor de cros si atletism ale Ministerului Afacerilor Interne.
Prima proba a concursului - Scara de fereastra - s-a desfasurat la sediul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, iar restul probelor s-au disputat pe stadionul „Areni” din municipiul Suceava, urmate de festivitatea de premiere.
In urma intrecerii dintre echipajele celor cinci detasamente de pompieri din judet (Suceava, Falticeni, Radauti, Campulung Moldovenesc si Vatra Dornei), au urcat pe podium urmatorii:
Proba Scara de fereastra - individual: locul I plt.maj. Radu-Iulian Carnu de la Detasamentul Vatra Dornei, locul II plt.maj. Sergiu Avasiloaie si locul III plt. Radu Bolohan, ambii de la Detasamentul Suceava. La echipe, aceeasi proba a fost castigata de Detasamentul Vatra Dornei, urmat de Detasamentele Suceava si Falticeni.
Proba Pista cu obstacole - individual: locul I plt.maj Radu-Iulian Carnu (Detasamentul Vatra Dornei) si plt.maj. Sergiu Avasiloaie (Detasamentul Suceava) cu acelasi punctaj, locul II plt.maj. Irinel Costea (detasamentul Falticeni) si locul III plt. Radu Bolohan (Detasamentul Suceava). La echipe podiumul a fost ocupat, in ordine, de subunitatile din Vatra Dornei, Suceava si Falticeni. La proba Stafeta 4x100m, pe locul I s-au clasat pompierii de la Suceava, urmati de colegii lor din Vatra Dornei si Radauti.
Proba care a constat in Realizarea dispozitivului de interventie la motopompa a fost adjudecata de echipa din Suceava, celelalte locuri de pe podium revenind in ordine Detasamentelor Radauti si Vatra Dornei.
Clasamentul general: Locul I Detasamentul de pompieri Suceava, locul II Detasamentul de pompieri Vatra Dornei, locul III Detasamentul de pompieri Falticeni, locul IV Detasamentul de pompieri Radauti si locul V Detasamentul de pompieri Campulung Moldovenesc.
Competitia de la acest nivel constituie un prilej pentru selectia celor mai buni pompieri militari suceveni, care vor forma lotul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” al judetului Suceava ce va participa la etapa zona a concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situatii de Urgenta.

Plt.adj. Alin GALEATA - 0747 051950
Purtator de cuvant I.S.U. Suceava

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO