Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 14.07.2014
(14.07.2014)

Cautare persoane inecate

Ieri, 13 iulie a.c., la ora 17:58, prin intermediul numarului unic de urgenta 112 s-a solicitat interventia echipajelor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” al judetului Suceava, in cazul unui pescar care se presupunea ca s-ar fi inecat in raul Siret, pe raza localitatii Roscani.
La doar 15 minute dupa primul apel pe 112, un altul anunta inca un posibil inecat, un tanar in varsta de 22 de ani, in paraul Somuz, care alimenteaza iazul Liteni, pe raza localitatii Vornicenii Mici, comuna Moara.
La prima locatie, in localitatea Roscani, s-au deplasat un echipaj de cautare/salvare cu barca pneumatica si echipajul de scafandri, de la Detasamentul de pompieri Suceava, iar la Vornicenii Mici au ajuns un echipaj de cautare/salvare cu barca pneumatica si o ambulanta SMURD. In ambele locatii operatiunile pentru gasirea persoanelor inecate s-au efectuat pana la lasarea intunericului, in jurul orei 22.
Astazi, de la prima ora a diminetii, echipajele Detasamentului de pompieri Suceava au reluat cautarile atat la Vornicenii Mici, cat si la Roscani.
In jurul orei 15, scafandrii au gasit trupul neinsufletit al barbatului in varsta de 64 de ani, in raul Siret, la 10 metri in aval de locul in care au fost identificate obiectele sale personale, unde apa are o adancime de aproximativ doi metri.
Cautarile pentru cel de-al doilea disparut continua si la ora transmiterii acestei informari.


Purtator de cuvant Plt.adj. Alin GALEATA - 0747 051 950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO