Arhiva Comunicate
COMUNICAT

INTALNIRE BILATERALA ROMANO-UCRAINEANA
(16.07.2014)

Miercuri, 15 iulie a.c., la Punctul de Trecere al Frontierei Siret - Porubne, a avut loc o intalnire bilaterala intre pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” al judetului Suceava si cei ai Serviciului Situatiilor de Urgenta din Regiunea Cernauti.
Intalnirea a avut ca obiectiv principal discutarea a patru teme de proiecte comune, cu scopul de a fi implementate in perioada de finantare cu fonduri europene 2014-2020. Este vorba despre infiintarea unor baze de pregatire profesionala a personalului in domeniul situatiilor de urgenta din zona transfrontaliera Suceava - Cernauti, apoi realizarea unui sistem centralizat de instiintare si alarmare a populatiei in situatia producerii unor situatii de urgenta. Celelalte doua teme au vizat imbunatatirea capacitatii de raspuns a serviciilor profesioniste in situatii de urgente medicale si, respectiv, achizitionarea unor sisteme de protectie antigrindina pentru regiunea transfrontaliera Suceava - Cernauti.
Delegatia romana a fost condusa de generalul de brigada dr. Ion BURLUI, inspectorul sef al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” al judetului Suceava, iar partea ucraineana a fost reprezentata de colonelul Serviciului de Protectie Civila Mekola MEKOLAIOVICI YALOVEI, comandantul Serviciului Situatiilor de Urgenta din Regiunea Cernauti. De asemenea, la discutii a participat si Excelenta Sa Vasili BOECIKO, consulul general al Ucrainei la Suceava.
Dincolo de rezultatele care se urmaresc a fi obtinute pe linia promovarii proiectelor cu fonduri europene, intalnirea a avut si un alt obiectiv, acela de a intari relatiile bilaterale dintre cele doua structuri care sunt legate de o misiune comuna: protectia si salvarea vietii oamenilor si a bunurilor materiale pe timpul situatiilor de urgenta.
In final, partile si-au exprimat speranta in reusita obiectivelor propuse si intr-o colaborare cat mai eficienta si de durata. De asemenea, au fost lansate invitatii de ambele parti pentru efectuarea unor vizite care sa fie un preambul la strategia proiectelor comune, dar si pentru a impartasi experientele misiunilor desfasurate in domeniul situatiilor de urgenta.

Persoana de contact:
Purtator de cuvant Plt.adj. Alin GALEATA - 0747 051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO