Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Fenomene meteo periculoase
(22.07.2014)

Luni, 21 iulie a.c., in jurul orelor 22, un front atmosferic din partea de Nord a Carpatilor Orientali, care s-a manifestat in principal sub forma vantului puternic, cu viteze si directii interschimbabile, a provocat rupturi si doboraturi de padure pe raza administrativa a comunei Ulma.
Din primele estimari, suprafata afectata a fost de peste 55 de hectare si aproximativ 25.000 metri cubi masa lemnoasa.
Consecinta imediata a fenomenului, pe langa ruperea si doborarea arborilor, a fost blocarea drumului comunal Ulma-Lupcina, ceea ce a determinat ca in cursul noptii circulatia sa fie deviata pe drumul forestier Tinosu.
La primele ore ale diminetii, prefectul Florin Sinescu si generalul de brigada dr. Ion Burlui, seful Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Bucovina”, s-au deplasat la fata locului unde, impreuna cu reprezentantii autoritatilor publice locale si responsabili din cadrul Directiei Silvice Suceava, au luat masuri pentru degajarea imediata a drumului comunal dintre cele doua localitati si redarea acestuia circulatiei.
Imbucurator este faptul ca nu s-au inregistrat victime omenesti, iar fenomenele meteo periculoase manifestate in zona nu au provocat pagube conexe pe linia retelelor de utilitati si nici nu au afectat gospodarii.
In calitate de administrator al fondului forestier din zona afectata, Directia Silvica Suceava a demarat o evaluare exacta a pierderilor inregistrate.
Pentru perioada imediat urmatoare, in intervalul 22 iulie, ora 18 - 23 iulie, ora 22, a fost emisa o atentionare meteorologica pentru judetul nostru, cu averse cu caracter torential, intensificari ale vantului si cantitati de apa ce pot depasi 50-60 de litri pe metru patrat.
Dat fiind ca aceste fenomene care se manifesta cu o violenta deosebita se pot repeta, se impune cu atat mai mult sa se respecte legislatia in vigoare de catre Comitetele Locale pentru Situatii de Urgenta, cu privire la instituirea serviciilor de permanenta la Primarii cu personal care sa cunoasca procedurile de lucru in asemenea situatii.


Persoana de contact:
Purtator de cuvant Plt.adj. Alin GALEATA - 0747 051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO