Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ - 02.08.2014
(02.08.2014)

Accident rutier pe raza localitatii Dumbraveni
01.08.2014, ora anuntarii la 112 - 18:12

Vineri seara, 1 august a.c., la ora 18:12, dispeceratul integrat ISU-SAJ a fost informat despre producerea unui accident rutier pe raza comunei Dumbraveni, in care au fost implicate trei persoane.
Un autoturism, in care se aflau un barbat in varsta de 25 de ani si o femeie de 20 de ani, a intrat in coliziune cu o autocisterna pentru transport bitum (fara incarcatura in momentul accidentului), condusa de un barbat in varsta de 33 de ani. In accident a fost implicat si un al treilea autovehicul, un microbuz care a fost acrosat usor.
La fata locului s-au deplasat militarii de la Detasamentul de pompieri Suceava, cu o autospeciala pentru descarcerare, o autospeciala de stingere cu apa si spuma si doua ambulante SMURD, din care una de terapie intensiva mobila.
Din pacate, tanarul din autoturism era decedat si a ramas incarcerat, iar pentru extragerea acestuia pompierii au fost nevoiti sa indepartaze plafonul si portiera masinii.
Atat femeia cat si soferul autocisternei, raniti in urma accidentului, au primit ingrijiri medicale primare si au fost stabilizati de catre echipajele SMURD, dupa care au fost transportati la spitalul de urgenta pentru investigatii amanuntite si tratament de specialitate.
Dupa efectuarea masuratorilor si indepartarea autoturismului avariat de pe carosabil, echipajul de pompieri militari de pe autospeciala de stingere cu apa si spuma a spalat carosabilul de carburantii si lubrifiantii scursi in urma coliziunii, cu ajutorul unei tevi de inalta presiune, pentru prevenirea altor evenimente nedorite.
Pe timpul interventiei, traficul a fost intrerupt pe ambele sensuri de mers.

Accident rutier pe raza localitatii Iacobesti
01.08.2014, ora anuntarii la 112 - 19:25

Tot vineri seara, 1 august a.c., la ora 19:25, dispeceratul integrat ISU-SAJ a fost informat despre producerea unui alt accident rutier, de aceasta data pe raza satului Iacobesti, comuna Granicesti.
In urma coliziunii dintre un autoturism si un microbuz, in care se aflau doar conducatorii auto, a rezultat decesul soferului autoturismului, in varsta de 58 de ani, si ranirea celui de pe microbuz, un tanar in varsta de 22 de ani.
Pompierii militari de la Garda de interventie Siret au descarcerat trupul barbatului decedat si l-au predat autoritatilor.
Echipajul de pe o ambulanta SAJ i-a acordat primul ajutor medical tanarului implicat in accident, dupa care l-a transportat la spital.
Traficul rutier nu a fost blocat, deoarece ambele autovehicule erau iesite in afara carosabilului.

Recuperare persoana inecata in raul Moldova, pe raza orasului Gura Humorului
01.08.2014, ora anuntarii la 112 - 19:15

Pompierii militari de la Garda de interventie Gura Humorului au fost solicitati sa intervina vineri seara, la ora 19:15, pentru cautarea unui barbat in varsta de 51 de ani care, dupa ce a intrat sa se scalde in raul Moldova, a disparut sub ape, fara sa mai iasa la suprafata. Martorii aflati la fata locului au anuntat imediat evenimentul la numarul unic de urgenta 112.
Atat cu ajutorul barcii pneumatice cat si cu patrule pe malul raului, pompierii militari au inceput cautarile si, la ora 21:30, la o distanta de aproximativ trei kilometri in aval de locul in care a fost observat ultima data, au gasit trupul neinsufletit al barbatului si l-au predat autoritatilor.

Purtator de cuvant Plt.adj. Alin GALEATA - 0747 051 950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO