Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Concursurile Serviciilor Profesioniste pentru Situatii de Urgenta Etapa Zona
(03.08.2014)

In perioada 31 iulie - 1 august a.c., s-a desfasurat etapa zonala a Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situatii de Urgenta, competitie organizata anul acesta de catre Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Mihail Grigore Sturdza” al judetului Iasi, la care au participat loturile sportive ale pompierilor militari de la inspectoratele din Iasi, Suceava, Bacau, Neamt si Botosani.
In urma desfasurarii celor patru probe de concurs, Scara de fereastra, Stafeta 4 x 100 de metri, Pista cu obstacole pe 100 de metri si Realizarea dispozitivului de interventie la motopompa, lotul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” al judetului Suceava s-a clasat pe locul al II-lea, in clasamentul general, cu un punctaj care ii permite accesul in competitia finala. Faza nationala se va desfasura la sfarsitul lunii august si va fi gazduita de judetul Sibiu, iar la startul acesteia se vor prezenta cele mai bune 12 echipe din cele 42 de Inspectorate pentru Situatii de Urgenta din tara.
Incepand din anul 2007, pompierii militari suceveni au reusit in fiecare an sa se califice la etapa nationala si sa obtina locuri fruntase. Astfel, lotul sportiv al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” al judetului Suceava si-a creat un renume la nivel national si chiar international, prin reprezentantii selectionati in lotul Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, care anul trecut a castigat Campionatul Balcanic al Pompierilor.
Echipa pompierilor militari suceveni a fost condusa de locotenent-colonel Marius Tauteanu si i-a avut in componenta pe sergent major Andrei Petriceanu (antrenor), plutonier Radu Bolohan, plutonier major Sergiu Avasiloaie, plutonier Robert Irimia, sergent major Mugurel Cordus, plutonier Radu Carnu, plutonier Dumitru Dranca, plutonier Stephan Stan, sergent major Pamfil Cicsa si plutonier Irinel Costea.
*
* *
Concursurile Serviciilor Profesioniste pentru Situatii de Urgenta se organizeaza in fiecare an, in perioada mai - septembrie, avand ca obiectiv fundamental dezvoltarea si perfectionarea aptitudinilor si a deprinderilor specifice, necesare indeplinirii misiunilor de interventie in situatii de urgenta.

Persoana de contact:
Purtator de cuvant Plt.adj. Alin GALEATA - 0747 051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO