Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Concursurile Serviciilor Profesioniste pentru Situatii de Urgenta - Etapa Finala
(29.08.2014)

In perioada 26 - 29 august a.c., s-a desfasurat etapa nationala a Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situatii de Urgenta, competitie organizata anul acesta de catre Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Cpt. Dumitru Croitoru” al judetului Sibiu, la care au participat cele mai bune 12 loturi sportive din cele 42 de inspectorate din tara, respectiv Bucuresti, Bacau, Bihor, Botosani, Calarasi, Ialomita, Iasi, Mehedinti, Neamt, Sibiu, Suceava si Tulcea.
Probele de concurs au fost Scara de fereastra, Stafeta 4 x 100 de metri, Pista cu obstacole pe 100 de metri si Realizarea dispozitivului de interventie la motopompa
Lotul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” al judetului Suceava a obtinut o medalie de aur, locul I la proba Scara de fereastra - individual, prin plutonierul major Radu Cirnu, si s-a clasat pe locul al III-lea - pe echipe, la aceeasi proba.
In final, pompierii militari suceveni s-au clasat pe locul VII in clasamentul general, mentinandu-se in elita Inspectoratelor pentru Situatii de Urgenta din Romania.
Echipa pompierilor militari suceveni a fost condusa de locotenent-colonel Marius Tauteanu si i-a avut in componenta pe maior Sorin Baciu (antrenor), plutonier major Radu Cirnu, plutonier major Sergiu Avasiloaie, plutonier Catalin Chirilus, plutonier Robert Irimia, sergent major Mugurel Cordus, plutonier Dumitru Dranca, plutonier Stephan Stan, sergent major Pamfil Cicsa, sergent major Andrei Petriceanu si plutonier Irinel Costea.

*
* *

Incepand din anul 2007, salvatorii suceveni au reusit in fiecare an sa se califice la etapa nationala si sa obtina locuri fruntase. Astfel, lotul sportiv al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” al judetului Suceava si-a creat un renume la nivel national si chiar international, prin reprezentantii selectionati in lotul Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, care anul trecut a castigat Campionatul Balcanic al Pompierilor.

Concursurile Serviciilor Profesioniste pentru Situatii de Urgenta se organizeaza in fiecare an, in perioada mai - septembrie, avand ca obiectiv fundamental dezvoltarea si perfectionarea aptitudinilor si a deprinderilor specifice, necesare indeplinirii misiunilor de interventie in situatii de urgenta.

Persoana de contact:
Purtator de cuvant Plt.adj. Alin GALEATA - 0747 051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO