Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ - 30.08.2014
(30.08.2014)

Accident rutier pe DN17
30.08.2014, ora anuntarii la 112 - 2:38

Sambata dimineata, la ora 2:38, dispeceratul pompierilor militari suceveni a fost anuntat, prin numarul unic de urgenta 112, despre producerea unui accident rutier pe raza localitatii Argestru, DN17.
Un autoturism a iesit in afara carosabilului si s-a lovit de structura metalica a unui panou publicitar de pe marginea carosabilului, rasturnandu-se pe cupola. In interiorul masinii se aflau patru ocupanti.
Doi baieti, M.O. si N.A., de 18 si 17 ani, impreuna cu o fata, S.D., de 18 ani, toti trei constienti, au reusit sa iasa din autoturism, insa o a doua tanara, R.O., in varsta de 18 ani, a ramas incarcerata, in stare de inconstienta.
La fata locului s-au deplasat o autospeciala pentru descarcerare si o ambulanta SMURD cu echipaje de militari de la Detasamentul de pompieri Vatra Dornei, impreuna cu doua ambulante de la S.A.J. Vatra Dornei.
Pompierii militari au luat masurile specifice de siguranta in cazul producerii accidentelor rutiere - au balizat zona, au scos bornele de la bateria de acumulatori si au verificat eventualele scurgeri de lichide combustibile, concomitent cu operatiunile de descarcerare a tinerei din interiorul masinii avariate in proportie de 70%.
Dupa extragerea victimei incarcerate, care era in stop cardio-respirator, pompierii paramedici SMURD au efectuat manevre de resuscitare timp de aproximativ o ora, dar care, din nefericire, au ramas fara raspuns, tanara fiind declarata decedata.
Dupa acordarea primului ajutor medical, celelalte trei victime au fost transportate cu ambulantele SMURD si S.A.J. la spitalul din municipiul Vatra Dornei, pentru investigatii suplimentare si tratament de specialitate.


Purtator de cuvant Plt.adj. Alin GALEATA - 0747 051 950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO