Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Comunicat de presa - 31.08.2014
(31.08.2014)

Persoana surprinsa de un mal de pamant
31.08.2014

Duminica dimneata, la ora 8:06, dispeceratul pompierilor militari suceveni a fost anuntat, prin numarul unic de urgenta 112, despre faptul ca un barbat a fost suprins de un mal de pamant.
N.G., in varsta de 41 de ani, se afla intr-un sant cu o adancime de aproximativ 3,5 metri, in santierul din incinta Aeroportului Salcea - Suceava.
Trei echipaje de militari de la Detasamentul de pompieri Suceava s-au deplasat la fata locului cu doua autospeciale cu accesorii pentru descarcerare si ambulanta SMURD „C” de terapie intensiva mobila.
Din pacate, pentru victima nu s-a mai putut face nimic, medicul SMURD declarand decesul acesteia.
Pentru extragerea trupului neinsufletit au fost efectuate operatiuni complexe, deoarece pamantul era instabil si orice vibratie ar fi putut duce la surparea malurilor, punand in pericol chiar si viata salvatorilor. Ca o masura preventiva, toate utilajele grele din zona au fost oprite pe perioada misiunii.
Cu ajutorul accesoriilor specifice, pompierii militari au asigurat malurile, iar doi salvatori au coborat si au eliberat victima, care avea picioarele ingropate in pamant. Dupa ce a fost prins cu ajutorul centurilor de siguranta, trupul neinsufletit a fost extras si predat autoritatilor in drept.
Misiunea pompierilor militari a durat aproximativ o ora.


Persoana de contact:
Purtator de cuvant Plt.adj. Alin GALEATA - 0747 051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO