Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ - 10.09.2014
(10.09.2014)

Incendiu la un depozit de anvelope din municipiul Radauti
10.09.2014, ora anuntarii la 112 - 1:21

Pompieri militari de la subunitatile din Radauti, Suceava, Siret si Solca, cu opt autospeciale de stingere cu apa si spuma si o ambulanta SMURD, impreuna cu lucratori ai Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta Volovat si Milisauti, cu doua autospeciale, sub comanda inspectorului sef, generalul de brigada Ion Burlui, au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la sediul unei societati comerciale din municipiul Radauti.
Initial, pe numarul unic de urgenta a fost anuntat faptul ca arde o casa, insa la sosirea echipajelor, flacarile se manifestau pe o suprafata de aproximativ 1.500 de metri patrati si ardeau mai multe cladiri, piese auto si stive de anvelope, existand pericolul de propagare la o casa de locuit din vecinatate.
Incendiul a fost anuntat cu intarziere, iar focul s-a propagat foarte repede din cauza constructiilor aglomerate si a materialelor combustibile in cantitati foarte mari.
Interventia a fost deosebit de grea, pe timp de noapte, in conditii de fum, gaze toxice, dar si cu temperaturi puternice generate de anvelopele incendiate.
Pe timpul misiunii, trei pompieri s-au intoxicat cu fum. Acestia au primit ajutor medical din partea colegilor paramedici SMURD. Din fericire, militarii nu au fost afectati grav, si chiar si-au reluat locul in dispozitivul de lupta impotriva flacarilor.
Incendiul a fost lichidat la ora 9:25.
Au ars o cladire S+P+1, in care se aflau depozitate anvelope si accesorii auto, si alte opt anexe in care functionau un birou, hale si depozite anvelope si piese auto, o vulcanizare si un garaj, pe o suprafata insumata de aproximativ 900 de metri patrati. Flacarile au mai afectat un depozit de anvelope in aer liber pe aproximativ 600 de metri patrati, sase caroserii auto, trei remorci, piese si accesorii auto, utilaje pentru vulcanizare si circa 7.000 de anvelope.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost scurtcircuit produs la un conductor electric defect.
Pompierii au salvat casa invecinata.


Incendiu in localitatea Vicovu de Jos
09.09.2014, ora anuntarii la 112 - 18:42

Anterior misiunii de amploare de la depozitul de anvelope din municipiul Radauti, un alt incendiu de proportii a izbucnit in comuna Vicovu de Jos, la gospodaria lui Petrica P.
Garda de interventie Vicovu de Sus si Detasamentul de pompieri Radauti, impreuna cu Serviciile Voluntare pentru Situatii de Urgenta ale localitatilor Vicovu de Jos, Galanesti si Voitinel, au intervenit cu sase autospeciale si o ambulanta SMURD pentru localizarea si lichidarea flacarilor.
La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta violent la acoperisul casei si la doua anexe, existand pericolul de propagare la intreaga locuinta si la o gospodarie invecinata.
Au ars acoperisul casei pe o suprafata de 140 de metri patrati, acoperisul unei sure pe 150 de metri patrati si acoperisul bucatariei de vara pe 50 de metri patrati. De asemenea, au mai fost distruse 15 tone de furaje si s-au degradat peretii locuintei.
Pe timpul interventiei, paramedicii pompieri SMURD au acordat asistenta medicala pentru doua femei, in varsta de 22 si 76 de ani, cu tahicardie si, respectiv, hipertensiune arteriala. Cele doua victime au fost transportate la siptalul din Radauti pentru investigatii suplimentare si tratament de specialitate.
Incendiul a fost lichidat la ora 23:00.
Si in acest caz, cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost scurtcircuit produs la un conductor electric defect.
Pompierii au salvat restul locuintei si casa invecinata.


imagini video+foto: http://we.tl/2OrVl9MBEA

Purtator de cuvant Plt.adj. Alin GALEATA - 0747 051 950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO