Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ - 16.09.2014
(16.09.2014)

Accident rutier pe raza localitatii Iacobeni
15.09.2014, ora anuntarii la 112 - 19:10

Militarii Detasamentului de pompieri Vatra Dornei au intervenit cu o autospeciala pentru descarcerare si o ambulanta SMURD, in urma unui accident rutier produs pe raza comunei Iacobeni, DN17.
Un autotren, fara incarcatura, condus de N.D.A., in varsta de 39 de ani, a parasit partea carosabila si s-a rasturnat, pe partea dreapta, pe linia de cale ferata aflata in imediata apropiere.
Pana la sosirea echipajelor de interventie, conducatorul autotrenului a fost extras din cabina de plutonierul major Marian Mihalache, militar al Detasamentului de pompieri Vatra Dornei, aflat in timpul sau liber si fiind in trafic in momentul producerii accidentului. Intre timp, sotia militarului, a anuntat evenimentul la numarul unic de urgenta 112 si a oferit detaliile necesare pentru ca salvatorii sa stie cate echipaje si ce tehnica de interventie sa deplaseze la fata locului.
Soferul a fost monitorizat de paramedicii pompieri SMURD si transportat la Spitalul municipal Vatra Dornei de catre o ambulanta SAJ. Din fericire, barbatul nu a fost ranit grav, ulterior intorcandu-se la locul accidentului.
La fata locului au fost prezente, pe langa echipajele pompierilor militari, un echipaj S.A.J., politisti, lucratori C.F.R. si doua utilaje de la Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta al comunei Iacobeni. Cu ajutorul acestora, autotrenul a fost indepartat de pe calea ferata, iar dupa verificarea integritatii acesteia, circulatia feroviara s-a reluat.
In urma accidentului, traficul feroviar a fost blocat pe relatia Iacobeni-Vatra Dornei pentru o perioada de aproximativ trei ore. Trenurile intarziate au fost Inter Regio 1765 Iasi-Timisoara (129 de minute) si Inter City 1654 Vatra Dornei-Bucuresti Nord (15 minute).

imagini: http://m.youtube.com/watch?v=dKTWqcOsMiE


Purtator de cuvant Plt.adj. Alin GALEATA - 0747 051 950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO