Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ - 21.09.2014
(21.09.2014)

Incendiu in municipiul Suceava
20.09.2014, ora anuntarii la 112 - 11:07

Grupa operativa a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” al judetului Suceava si Detasamentul de pompieri Suceava, sub conducerea primului-adjunct al inspectorului sef, colonelul Dan Hoffman, au intervenit cu cinci autospeciale si o ambulanta SMURD pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit in urma unei explozii, la o garsoniera dintr-un bloc de locuinte de pe pe str. Dimitrie Cantemir, din municipiul Suceava.
La sosirea echipajelor, flacarile se manifestau cu violenta in garsoniera situata la etajul al doilea al unui imobil P+3. De asemenea, erau degajate cantitati mari de fum si gaze toxice. Din aceasta cauza, mai multe persoane cereau ajutor de la geamurile locuintelor aflate la acelasi nivel si la cel superior. Pentru acestia, pompierii militari au realizat dispozitive de salvare, cu ajutorul scarilor culisante si al autoscarii mecanice. Astfel, au fost salvate 10 persoane (sapte adulti si trei minori).
Cetatenii care locuiau la parter si la primul etaj, aproximativ 15 persoane, s-au autoevacuat inainte de sosirea militarilor.
Pe timpul interventiei, echipajele de pe ambulantele S.A.J. au acordat primul ajutor medical pentru patru persoane, care au prezentat simptome de intoxicatie cu monoxid de carbon. Trei dintre acestea, un tanar in varsta de 16 ani si doua femei de 22, respectiv 71 de ani, au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean Suceava, pentru investigatii suplimentare si tratament de specialitate.
Incendiul a fost localizat in jurul orei 2:00, iar misiunea salvatorilor s-a incheiat la ora 4:50.
Au ars elemente de mobilier, articole textile si obiecte de uz casnic, aflate in interiorul garsonierii, pe o suprafata de aproximativ 20 de metri patrati. S-au degradat usile de la intrarea in locuintele de pe palierul etajului al doilea, tamplaria din lemn a unui balcon, tamplarie din PVC, geamuri termopan, zugraveala peretilor si alte bunuri.
Dupa cercetarile ulterioare, o comisie de specialisti a stabilit cauza probabila a izbucnirii flacarilor, aceasta fiind folosirea intentionata a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.
Pompierii militari au salvat locuintele invecinate.

Imagini foto+video: http://we.tl/VVe0pRbJDy

Purtator de cuvant Plt.adj. Alin GALEATA - 0747 051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO