Arhiva Comunicate
COMUNICAT

SEDINTA EXTRAORDINARA A COMITETULUI JUDETEAN PENTRU SITUATII DE URGENTA SUCEAVA
(25.09.2014)

In data de 25.09.2014, la sediul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” al judetului Suceava, a avut loc o sedinta extraordinara a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Suceava, prezidata de prefectul Florin Sinescu si presedintele Consiliului Judetean Catalin Ioan Nechifor, cu participarea sefilor structurilor deconcentrate.
Unul dintre punctele de pe ordinea de zi a fost un exercitiu cu tema „Modul de actiune a C.J.S.U. in cazul producerii unui accident aviatic in zona montana a judetului Suceava, cu punerea in aplicare a Planului Rosu de Interventie”.
Generalul de brigada dr. Ion Burlui, inspectorul sef al I.S.U. Suceava, a prezentat procedurile de lucru in cadrul exercitiului. Actiunea s-a desfasurat in colaborare cu turnul de control al Aeroportului „Stefan cel Mare” Suceava si Centrul de Coordonare S.A.R. (Search and rescue) din cadrul ROMATSA Bucuresti.
In cadrul sedintei, problemele tehnice ale exercitiului, care vizeaza responsabilitatea ROMATSA, au fost prezentate de catre Controlorul de Trafic Aerian (CTA) pseudo-pilot Simulator Arad - Ovidiu Ioja, care a impartasit si din experienta sa de peste 40 de ani de activitate in aviatia civila.
In cadrul exercitiului a fost simulat un accident aviatic in care a fost implicata o cursa de linie Boeing 737, cu 45 de pasageri la bord, si care circula pe ruta Bucuresti (Otopeni) - Aeroportul Suceava.
Aceasta activitate a fost precedata de o sedinta tehnica in cadrul Turnului de Control Trafic Aerian al Aeroportului Suceava, in data de 24.09.2014.
Scopul acestei simulari a fost verificarea fluxului informational intre institutiile cu atributii in astfel de evenimente, iar aplicatia s-a finalizat cu emiterea planului si a hartii de cautare intr-o zona din judet.
Mentionam faptul ca, data si locatia exercitiului care va avea loc in teren nu vor fi cunoscute de catre fortele de interventie, pentru a crea elementul de suspans, cat mai apropiat de o situatie reala.
La final, toti participantii au inteles sensul benefic si utilitatea acestui tip de exercitiu, atat pe linie de conducere si coordonare la sala, cat si in teren, cu fortele de interventie.

Imagini: http://we.tl/tO2sGUXg3l

Persoana de contact:
Purtator de cuvant C.J.S.U. - plt.adj. Alin GALEATA (0747 051950)

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO