Arhiva Comunicate
COMUNICAT

ACTIUNE DONARE SANGE
(26.09.2014)

Vineri, 26 septembrie a.c., cadrele Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” al judetului Suceava, au donat sange, spre a veni in ajutorul celor care sunt in nevoie, avand in vedere ca, uneori, acest sange poate face diferenta dintre viata si moarte.
De altfel, in zilele noastre, aproape ca nu exista evenimente care sa puna in pericol viata omului si la care pompierii militari sa nu fie solicitati. Iar initiativa pompierilor suceveni vine si in contextul in care acestia participa zilnic la interventii, pe parcursul carora se confrunta cu suferinta oamenilor si inteleg cat de important este sa ofere o sansa la viata celor din jurul lor, prin toate mijloacele pe care le au la dispozitie.
Aceasta actiune nu este singulara, sute de pompieri militari din toate subunitatile judetului s-au prezentat la Centrul de Transfuzie Sanguina Suceava in timpul anului, dar in mod special, pe parcursul intregii luni septembrie, in completarea manifestarilor prilejuite de sarbatoarea Zilei Pompierilor din Romania, dar si in sprijinul campaniei umanitare initiata de Bucovina TV - „Sangele tau poate salva o viata”.
Prezent la actiunea de donare de sange, generalul de brigada dr. Ion Burlui, seful pompierilor militari suceveni, a declarat: „Pompierii, prin vocatie, sunt oameni destinati sa lupte pentru salvarea vietilor semenilor. Cu toate ca motivatia profesionala oferita de vietile salvate zi de zi reprezinta pentru noi o , am ales si acest mod de a fi mai aproape de cei aflati in necazuri, nu doar prin interventia in cazul producerii unei situatii de urgenta.”

Imagini foto+video: http://we.tl/RsPhpVC7kQ

Persoana de contact:
Purtator de cuvant - plt.adj. Alin GALEATA (0747 051950)

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO