Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Misiuni ale pompierilor militari
(05.10.2014)

Sambata, 4 octombrie a.c., in jurul orei 14, Grupa pirotehnica a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” al judetului Suceava, a intervenit pe raza comunei Dornesti, unde a fost descoperit un element de munitie.
O echipa de muncitori, care sapa santuri pentru canalizarea localitatii, a gasit elementul de munitie si evenimentul a fost anuntat imediat la numarul unic de urgenta 112.
La fata locului, pirotehnicienii au identificat si ridicat un proiectil exploziv calibrul 122 milimetri, provenind din al Doilea Razboi Mondial. Acesta a fost transportat si depozitat in siguranta, in vederea distrugerii intr-un poligon autorizat.
Misiunea s-a desfasurat cu profesionalism, fara sa fie puse in pericol vieti omenesti.

Duminica, 5 octombrie, la ora 0:38, s-a anuntat un incendiu la o cabana ce apartine lui Vasile H., pe raza localitatii Straja.
La fata locului s-au deplasat echipajele Garzii de interventie Vicovu de Sus si lucratori de la Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Straja. Din cauza locului izolat unde se afla cabana, pompierii militari au fost nevoiti sa parcurga pe jos aproximativ doi kilometri.
La sosirea echipajelor, constructia ardea violent, fara pericol de propagare la vecinatati.
Au ars cabana din lemn, formata dintr-o camera de locuit si o magazie de materiale, corp comun pe o suprafata de 60 de metri patrati, mobilier si articole de uz casnic.
Incendiul a fost lichidat la ora 3:55.
Cauza probabila de izbucnire a flacarilor a fost folosirea intentionata a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.
Din fericire, nu s-au inregistrat victime omenesti.

Tot duminica dimineata, la ora 2:32, pompierii militari ai Detasamentului Suceava au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o magazie de materiale, in localitatea Udesti.
Cel mai probabil, din cauza jarului cazut dintr-o soba lasata nesupravegheata, au ars constructia magaziei pe o suprafata de 12 metri patrati si circa jumatate de metru cub lemn de foc.
Incendiul a fost lichidat la ora 3:10, fara probleme deosebite.


Purtator de cuvant - plt.adj. Alin GALEATA - 0747 051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO