Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ - 19.10.2014
(19.10.2014)

Incendiu in comuna Radaseni
17.10.2014, ora anuntarii la 112 - 19:12

Militarii Detasamentului de pompieri Falticeni au intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Petru M., din comuna Radaseni.
La sosirea echipajelor, ardea o anexa, existand pericolul de propagare la casa de locuit.
Incendiul a fost lichidat la ora 21:25.
Au ars adapostul de animale pe o suprafata de 72 de metri patrati, 500 kilograme de porumb, 200 kilograme lemn de foc, 0,5 metri cubi cherestea si bunuri casnice.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost jarul cazut dintr-o soba fara acumulare de caldura.
Pompierii militari au salvat locuinta proprietarului, cu bunurile aferente.
Nu s-au inregistrat victime omenesti.

Inundatii in municipiul Radauti
17.10.2014, ora anuntarii la 112 - 22:19

In urma ploilor torentiale din cursul zilei de vineri, canalizarile de pe strazile 22 Decembrie si Calea Bucovinei, din municipiul Radauti, s-au colmatat, iar apa a refulat si a inundat curtile si subsolurile din zona.
Pompierii militari de la subunitatea din Radauti au intervenit la gospodaria lui Vasile L., de pe strada Calea Bucovinei, de unde au evacuat apa din garaj si din subsolul locuintei, pe o suprafata de 15 metri patrati si cu o adancime de aproximativ un metru si jumatate.
Interventia militarilor s-a incheiat la ora 23:30.

Incendiu in localitatea Volovat
18.10.2014, ora anuntarii la 112 - 5:24

Militarii din cadrul subunitatilor de pompieri din Radauti si Siret, impreuna cu lucratori ai Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta Volovat, au intervenit cu cinci autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui puternic incendiu izbucnit la gospodaria lui Valeriu B., din comuna Volovat.
La sosirea echipajelor, ardea acoperisul casei de locuit, existand pericolul de propagare la intreaga locuinta si la o magazie de materiale, constructie corp comun cu o suprafata totala de aproximativ 450 metri patrati.
Incendiul a fost lichidat la ora 7:45.
Au ars planseul unui hol si de la un dormitor pe o suprafata de 100 de metri patrati, astereala acoperisului pe 200 de metri patrati, mobilier, bunuri casnice, instrumente muzicale, aparatura electronica si altele. S-au degradat aproximativ 300 de metri patrati de invelitoare din tabla, 200 de metri patrati planseu din rigips, tamplarie si parchet din lemn masiv.
Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, prin efect termic al curentului electric din cauza unor aparate electrice lasate sub tensiune.
Din fericire, nu s-au inregsitrat victime omenesti, iar fortele de interventie au salvat restul impunatoarei constructii.
Incendiu in localitatea Uncesti
18.10.2014, ora anuntarii la 112 - 15:26

Detasamentul de pompieri Falticeni a intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Constantin G., din satul Uncesti, comuna Bunesti.
La sosirea echipajelor, ardeau mocnit bunuri din interiorul casei, existand pericolul de propagare la intreaga constructie.
Incendiul a fost lichidat la ora 15:55.
Au ars partial articole de imbracaminte, un dulap si un covor.
Cauza probabila de izbucnire a flacarilor a fost folosirea intentionata a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.
Pompierii au salvat casa proprietarului.
Nu s-au inregistrat victime omenesti.

Incendiu in municipiul Vatra Dornei
18.10.2014, ora anuntarii la 112 - 19:18

Detasamentul de pompieri Vatra Dornei a intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Ilie C., din municipiul Vatra Dornei.
La sosirea echipajelor, ardea acoperisul unei anexe, existand pericolul de propagare la intreaga constructie, la casa de locuit si la doua gospodarii aflate in imediata apropiere.
Incendiul a fost lichidat la ora 19:57
Au ars aproximativ patru metri patrati din astereala anexei si s-au degradat opt metri patrati de tabla.
Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza jarului sau scanteilor provenite din cosul de fum necuratat.
Pompierii au salvat locuinta, anexa si doua case invecinate.
Nu s-au inregistrat victime omenesti.

Incendiu in localitatea Radaseni
19.10.2014, ora anuntarii la 112 - 4:57

Militarii Detasamentului de pompieri Falticeni au intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o anexa ce apartine lui Grigorie T., din comuna Radaseni.
La sosirea echipajelor, ardea anexa, cu destinatie distilerie alcool, construita din lemn si acoperita cu azbest, fara pericol de propagare, fiind o cladire izolata.
Incendiul a fost lichidat la ora 6:05.
A ars cladirea anexei pe o suprafata de 60 de metri patrati si s-a degradat un racitor al distileriei.
Cel mai probabil, incendiul a izbucnit prin efect termic, din cauza cosului de fum neprotejat corespunzator fata de materialele combustibile.
Pompierii au salvat instalatia de distilare.
Din fericire, nu s-au inregistrat victime omenesti.Purtator de cuvant - plt.adj. Alin GALEATA - 0747 051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO