Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ - 26.11.2014
(26.11.2014)

Incendiu in localitatea Voievodeasa
26.11.2014, ora anuntarii la 112 - 3:18

Militarii Detasamentului de pompieri Radauti si lucratorii Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta Sucevita au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu, izbucnit la gospodaria lui Mircea F., din satul Voievodeasa, comuna Sucevita.
La sosirea echipajelor, ardea acoperisul casei de locuit, construit pe astereala din lemn, cu invelitoare din tabla, existand pericolul de propagare la intreaga locuinta si la doua gospodarii invecinate.
Incendiul a fost lichidat la ora 4:55.
A ars acoperisul casei pe o suprafata de 80 de metri patrati si s-au degradat obiecte de mobilier, aparatura electrocasnica, textile, planseul mansardei si peretii casei, din lemn, pe aproximativ 60 de metri patrati.
Cel mai probabil, incendiul a izbucnit prin efect termic din cauza cosului de fum amplasat necorespunzator sau neizolat termic fata de materialele combustibile.
Pompierii au salvat restul casei si cele doua locuinte invecinate.
Din fericire, nu s-au inregistrat victime omenesti.

Incendiu in municipiul Suceava
26.11.2014, ora anuntarii la 112 - 5:29

Militarii Detasamentului de pompieri Suceava au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu, izbucnit la o gospodarie situata pe strada Mitocelului, din municipiul Suceava.
Initial, in apelul venit pe numarul unic de urgenta 112, s-a anuntat faptul ca arde o constructie anexa, dar la sosirea echipajelor la fata locului, flacarile se manifestau violent la toate anexele unei gospodarii si la acoperisul unei case ce apartinea de gospodaria invecinata.
Incendiul a fost lichidat la ora 8:30.
La prima gospodarie, apartinand lui Ioan G., au ars sura pe o suprafata de 50 de metri patrati, o constructie corp comun, compusa din bucatarie de vara, baie, atelier si magazie materiale, pe o suprafata totala de 80 de metri patrati, garajul pe 30 de metri patrati si un depozit de lemne pe cinci metri patrati. Flacarile au degradat bunurile materiale aflate in interiorul cladirilor afectate - motoare electrice, o drujba, o cositoare, diferite unelte, aparatura electrica si electrocasnica.
La a doua gospodarie, ce apartine lui Petru B., au ars acoperisul casei pe o suprafata de 120 de metri patrati, elemente de tamplarie si bunuri materiale din interiorul locuintei. S-au degradat si 10 metri patrati de izolatie exterioara din PVC.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost scurtcircuit, produs la un conductor electric defect.
Din fericire, nu s-au inregistrat victime omenesti, iar pompierii au salvat cele doua locuinte ale gospodariilor afectate de flacari.


Accident rutier pe raza localitatii Cumparatura
26.11.2014, ora anuntarii la 112 - 7:56

Detasamentul de pompieri Suceava, impreuna cu un echipaj SAJ, a intervenit cu o autospeciala pentru descarcerare si o ambulanta, in urma unui accident rutier produs pe DN2, la iesirea din localitatea Cumparatura spre municipiul Falticeni.
La sosirea echipajelor la fata locului, s-au identificat trei autoturisme care au fost implicate in accident. In urma coliziunii au rezultat trei victime, din doua autoturisme, dintre care o persoana a ramas incarcerata. Soferul celui de-al treilea autoturism nu a avut nevoie de ingrijiri medicale.
Echipajele de pompieri salvatori au luat masurile de siguranta specifice in cazul accidentelor rutiere - au balizat zona, au verificat eventualele scurgeri de lichide inflamabile si au deconectat bornele de la bateriile de acumulatori. Concomitent, au extras victima incarcerata, aflata in stare de inconstienta, si au predat-o paramedicilor SMURD care, impreuna cu lucratorii de pe ambulanta SAJ, au acordat ingrijiri medicale tuturor persoanelor ranite.
Victima incarcerata, Stefan M., in varsta de 22 de ani, si o femeie, Andreea B.R., de 30 de ani, au fost transportate la Unitatea de Primire Urgente a spitalului judetean, cu ambulante SAJ si SMURD. Cea de a treia persoana ranita, Constantin B.R., de 26 de ani, a refuzat transportul la unitatea spitaliceasca.
Pe timpul interventiei echipajelor de salvatori, circulatia a fost blocata pe ambele sensuri de mers timp de aproximativ 40 de minute.

Imagini incendiu Suceava si accident rutier DN2: http://we.tl/9yBgtl01yh


Purtator de cuvant - plt.adj. Alin GALEATA - 0747 051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO