Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ - 30.11.2014
(30.11.2014)

Explozie in municipiul Campulung Moldovenesc
30.11.2014, ora anuntarii la 112 - 3:31

Militarii Detasamentului de pompieri Campulung Moldovenesc au intervenit cu trei autospeciale si o ambulanta SMURD, in urma unei explozii care a afectat un complex-restaurant, situat la intrarea dinspre Suceava, a municipiului Campulung Moldovenesc, str. Calea Bucovinei. In sprijinul paramedicilor SMURD, la fata locului au intervenit si doua echipaje cu ambulante SAJ.
La sosirea garzii de interventie, deflagratia afectase intreaga constructie, pe o suprafata de aproximativ 300 de metri patrati. De asemenea, in interiorul bucatariei a izbucnit un incendiu si exista pericolul de propagare la intreaga cladire, la autoturismele aflate in parcarea complexului, precum si la un rastel pe care erau depozitate 17 butelii.
Pompierii militari au lichidat incendiul si au evacuat doua butelii din interiorul bucatariei.In incinta au identificat trei femei, angajate ale societatii. Una dintre acestea, in varsta de 42 de ani, era decedata, iar altele doua, de 23, respectiv 42 de ani, aveau arsuri grave (de gradele I, II si III) si leziuni multiple. Dupa ce li s-a acordat primul ajutor medical, au fost transportate la spitalul municipal. Tot acolo, pana la sosirea echipajelor salvatoare, a ajuns cu un autoturism privat si o a patra angajata, in varsta de 21 de ani, cu arsuri de gradele I si II.
Toate cele trei femei ranite au fost transferate la spitalul judetean Suceava. Din nefericire, cateva ore mai tarziu, femeia in varsta de 42 de ani a decedat la spital. In jurul orei 11:15, un elicopter SMURD a preluat-o pe tanara in varsta de 21 de ani, si a transportat-o la o unitate spitaliceasca din Iasi.
In momentul deflagratiei, in interiorul restaurantului se aflau si cinci cetateni moldoveni. Doi dintre acestia au suferit escoriatii de la cioburile de sticla rezultate in urma exploziei. Li s-a acordat primul ajutor medical de catre echipajele SMURD si SAJ, dar au refuzat transportul la o unitate spitaliceasca.
De asemenea, o alta consecinta a evenimentului a fost si spargerea geamurilor de la autoturismul cetatenilor moldoveni, care era parcat in apropiere.
In urma incendiului, au ars interiorul bucatariei pe o suprafata de aproximativ 40 de metri patrati, aparatura electrocasnica, obiecte de mobilier si alte bunuri.
Cauza evenimentului este cercetata in continuare de institutiile abilitate.
Pompierii au salvat restul cladirii, autoturismele din parcare si rastelul cu butelii, situat in spatele cladirii.

Accident rutier pe raza localitatii Volovat
30.11.2014, ora anuntarii la 112 - 3:47

Detasamentul de pompieri Radauti a intervenit cu modulul SMURD, in urma unui accident rutier produs pe raza localitatii Volovat, DJ 178, la kilometrul 4. Intr-o curba spre dreapta, pe sensul de mers Burla - Volovat, un autoturism inmatriculat in Marea Britanie s-a rasturnat pe cupola, in afara partii carosabile, in urma coliziunii cu un cap de pod.
In interior se aflau trei victime incarcerate, tineri cu varste apropiate (aproximativ 22 de ani). Doi dintre acestia erau decedati, iar al treilea era in stare de inconstienta.
Pompierii militari au luat masurile specifice de siguranta, au balizat zona, au verificat eventualele scurgeri de lichide inflamabile si au deconectat bornele de la bateria de acumulatori, concomitent cu extragerea victimelor incarcerate si predarea ranitului colegilor paramedici SMURD.
Dupa acordarea primului ajutor medical, lucratorii Servicului de Ambulanta Judetean au transportat victima la spitalul municipal Radauti, de unde a fost transferata catre spitalul judetean Suceava, in stare comatoasa.


Accident rutier pe raza localitatii Mestecanis
30.11.2014, ora anuntarii la 112 - 8:49

Detasamentul de pompieri Vatra Dornei a intervenit cu modulul SMURD, in urma unui accident rutier produs pe DN 17, pe raza localitatii Mestecanis, comuna Iacobeni.
La sosirea echipajelor, s-a constat ca in urma coliziunii dintre un autoturism si un autotren a rezultat doua victime incarcerate. Ambele persoane, un barbat si o femeie, erau din autoturism.
Pompierii militari au luat masurile specifice de siguranta, au balizat zona, au verificat eventualele scurgeri de lichide inflamabile si au deconectat bornele de la bateriile de acumulatori, concomitent cu extragerea victimelor incarcerate si predarea lor catre colegii paramedici SMURD.
Barbatul, in varsta de 27 de ani, se afla in stop cardio respirator. Acesta a fost resuscitat timp de aproximativ o ora, insa, din pacate, fara rezultat. Femeia, de aproximativ 30 de ani, cu un traumatism cranio-cerebral, a fost predata unui echipaj SAJ, care a transportat-o la spitalul din municipiul Vatra Dornei.
Pe timpul misiunii pompierilor militari, traficul in zona nu a fost perturbat.

Accident rutier pe raza localitatii Adancata
30.11.2014, ora anuntarii la 112 - 10:48

Detasamentul de pompieri Suceava a intervenit cu o autospeciala pentru descarcerare si doua ambulante SMURD, in urma unui accident rutier produs pe pe raza localitatii Adancata, DN 29A.
In eveniment au fost implicate doua autoturisme si au rezultat trei victime, neincarcerate.
Pompierii militari au luat masurile specifice de siguranta, au balizat zona, au verificat eventualele scurgeri de lichide inflamabile si au deconectat bornele de la bateriile de acumulatori, concomitent cu acordarea primului ajutor medical de catre colegii paramedici SMURD.
Doi dintre raniti, o femeie si un barbat, ambii in varsta de 30 de ani, au fost transportati de catre ambulantele SMURD, iar al treilea ranit, un barbat in varsta de 39 de ani, a fost preluat de catre o ambulanta SAJ. Toate victimele accidentului rutier au ajuns la Unitatea de Primire Urgente a Spitalului judetean Suceava, pentru investigatii suplimentare si tratament de specialitate.
Pe timpul misiunii pompierilor militari, traficul a fost blocat pe ambele sensuri de mers.


Imagini Cāmpulung Moldovenesc: www.pompierisv.ro/imagini/imaginiCM.rar


Purtator de cuvant - plt.adj. Alin GALEATA - 0747 051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO