Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ - 15.12.2014
(15.12.2014)

Incendiu la un centru comercial din municipiul Suceava
15.12.2014, ora anuntarii la 112 - 8:00

150 de pompieri militari de la subunitatile Suceava, Falticeni, Siret, Solca si Gura Humorului, impreuna cu lucratorii Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta ale localitatilor Suceava, Scheia si Arbore, politisti si jandarmi, au intervenit cu 16 autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la un complex comercial , situat pe str. Humorului, in comuna Scheia. La fata locului s-a deplasat si Grupa operativa a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” al judetului Suceava cu inspectorul sef, generalul de brigada Ion Burlui, care a preluat comanda operatiunilor.
La sosirea echipajelor, flacarile se manifestau cu violenta in interiorul cladirii, existand pericolul de propagare la centrele comerciale si birourile din vecinatate.
Au ars produse alimentare si nealimentare, documente personale si de evidenta contabila, precum si alte bunuri din cele 141 de standuri comerciale din interiorul complexului, ce apartineau de 56 de chiriasi. De asemenea, temperaturile puternice au afectat structura de beton a halei, construita pe o suprafata 5.439 de metri patrati, iar plafonul cladirii s-a prabusit pe o suprafata de aproximativ 4.500 de metri patrati.
La ora transmiterii informatiilor, pompierii militari lucrau pentru indepartarea elementelor distruse in urma evenimentului si pentru lichidarea ultimelor focare.
Dupa lichidarea incendiului, cauza probabila de izbucnire a incendiului va fi stabilita de catre o comisie interinstitutionala.
Pe timpul interventiei, echipajul SMURD aflat la fata locului a acordat primul ajutor medical pentru trei persoane, doi barbati si o femeie. Acestia au fost transportati la spitalul judetean, si ulterior, dupa consultatii amanuntite si tratament de specialitate au fost externati.


Purtator de cuvant - plt.adj. Alin GALEATA - 0747 051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO