Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Misiuni ale pompierilor militari suceveni
(28.12.2014)

In intervalul 24.12.2014, ora 8:30 - 28.12.2014, ora 8:30, pompierii militari ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” al judetului Suceava au intervenit in 82 de misiuni. Dintre acestea, au fost noua interventii pentru localizarea si lichidarea unor incendii, 59 de misiuni SMURD, sapte accidente rutiere si sapte alte interventii in domeniul de activitate specific.

Incendiu in comuna Cacica
24.12.2014, ora anuntarii la 112 - 14:52

Pompieri militari de la Garda de interventie Solca, impreuna cu lucratori ai Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta si ai Ocolului Silvic Cacica, precum si alti cetateni ai comunei, au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la un fond forestier de pe raza localitatii Cacica.
La sosirea echipajelor, ardeau cu flacara vegetatie uscata, lastari de arbori regenerati natural si resturi de exploatare forestiera, existand pericolul de propagare la intregul fond forestier.
Incendiul a fost lichidat la ora 17:00.
Au ars in jur de 3.000 de metri patrati de vegetatie uscata si resturi de exploatare forestiera. Flacarile au degradat aproximativ 30 de puieti de rasinoase si foioase, cu varste cuprinse intre 4 si 10 ani.
Cauza probabila de izbucnire a flacarilor a fost folosirea intentionata a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.
Fortele participante la interventie au salvat fondul forestier.
Nu s-au inregistrat victime omenesti.

Incendiu in localitatea Dealu
26.12.2014, ora anuntarii la 112 - 19:31

Militarii Detasamentului de pompieri Suceava, impreuna cu membrii Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta Zvoristea, au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui C-tin B., din satul Dealu, comuna Zvoristea.
La sosirea echipajelor, ardea acoperisul casei, construita din lemn, cu invelitoare din azbociment, existand pericolul de propagare la intreaga locuinta.
Incendiul a fost lichidat la ora 21:50.
Au ars acoperisul casei pe o suprafata de 60 de metri patrati, diverse materiale depozitate in podul locuintei si aproximativ 300 de kilograme de porumb. S-au degradat planseul si peretii casei, precum si tamplaria din lemn (patru usi si trei ferestre).
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost efectul termic generat de cosul de fum neprotejat corespunzator fata de materialele combustibile.
Pompierii au salvat restul casei de locuit si bunurile din interior.
Nu s-au inregistrat victime omenesti.

Incendiu in comuna Arbore
26.12.2014, ora anuntarii la 112 - 23:15

Pompieri militari de la Garda de interventie Solca, impreuna cu lucratorii Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta ale localitatilor Arbore si Cajvana, au intervenit cu patru autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Dimitrie P., din comuna Arbore.
La sosirea echipajelor, ardeau violent depozitul de furaje si adapostul de animale, constructie corp comun din lemn, cu invelitoare din azbociment, existand pericolul de propagare la casa de locuit, la o anexa si la gospodaria invecinata.
Incendiul a fost lichidat la ora 1:35.
Au ars depozitul de furaje si adapostul de animale pe o suprafata de 100 de metri patrati, aproximativ trei tone de fan, patru metri cubi lemn de foc si 500 de kilograme de porumb boabe. S-au degradat peretii constructiei, utilaje agricole si doua tone de fan. In incendiu au pierit un cal, trei porci si 30 de pasari de curte.
Cauza probabila de izbucnire a flacarilor a fost un scurtcircuit produs la un conductor electric neizolat corespunzator.
Pompierii au salvat locuinta si anexa proprietarului, precum si gospodaria invecinata.
Nu s-au inregistrat victime omenesti.

Incendiu in localitatea Valeni
27.12.2014, ora anuntarii la 112 - 1:32

Detasamentul de pompieri Falticeni, Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Malini si Serviciul Privat pentru Situatii de Urgenta Cornu Luncii, au intervenit cu patru autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o casa de vacanta, ce apartine lui Ionel N., pe raza satului Valeni, comuna Malini.
La sosirea echipajelor, ardeau acoperisul si mansarda casei de vacanta, construita din BCA si lemn, cu invelitoare din tabla, existand pericolul de propagare la intreaga constructie, la magazia de lemne si la o cabana aflata in imediata apropiere.
Incendiul a fost lichidat la ora 4:00.
Au ars acoperisul casei pe o suprafata de 90 de metri patrati, mansarda pe 45 de metri patrati si obiecte de mobilier de la parterul cladirii. S-au degradat peretii portanti.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost efectul termic generat de un burlan metalic amplasat necorespunzator fata de materialele combustibile.
Pompierii au salvat restul casei de vacanta, magazia de lemne si cabana invecinata.
Nu s-au inregistrat victime omenesti.

Incendiu in orasul Milisauti
27.12.2014, ora anuntarii la 112 - 11:20

Detasamentul de pompieri Radauti si Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Milisauti au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o stana ce apartine lui Vasile T., amplasata pe raza orasului Milisauti.
La sosirea echipajelor, ardea o anexa, existand pericolul de propagare la saivanul cu oi si la depozitul de furaje. Animalele se aflau deja intr-o zona de siguranta.
Incendiul a fost lichidat la ora 12:45.
Au ars constructia din lemn pe 30 de metri patrati, mobilier de bucatarie si materiale textile aflate in interiorul anexei.
Cauza probabila de izbucnire a flacarilor a fost efectul termic generat de o soba fara acumulare de caldura, lasata nesupravegheata.
Pompierii au salvat saivanul de oi si depozitul de furaje.
Nu s-au inregistrat victime omenesti.

Incendiu in comuna Marginea
27.12.2014, ora anuntarii la 112 - 19:58

Militarii Detasementului de pompieri Radauti au intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la casa de locuit a Vioricai G., din comuna Marginea.
La sosirea militarilor, ardeau mocnit planseul si un perete din dormitor, existand pericolul de propagare la intreaga locuinta.
Incendiul a fost lichidat la ora 21:40.
Au ars planseul si peretele pe o suprafata de 20 de metri patrati si s-au degradat soba, ceilalti pereti ai camerei si o portiune de 15 metri patrati din planseu.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost efectul termic generat de sistemul de incalzire alimentat in exces si neizolat corespunzator fata de materialele combustibile.
Pompierii militari au salvat casa proprietarei.
Din fericire, nici in acest caz nu s-au inregistrat victime omenesti.


Purtator de cuvant - plt.adj. Alin GALEATA - 0747 051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO