Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Misiuni ale pompierilor militari suceveni
(30.12.2014)

Luni seara (29.12.2014), la ora 20:33, dispeceratul pompierilor militari suceveni a fost anuntat prin numarul unic de urgenta 112, despre faptul ca doua persoane, care se deplasau cu un autoturism, au ramas inzapezite, pe drumul comunal ce leaga localitatile Balaceana si Valcele.
La fata locului s-au deplasat doua echipaje de pompieri militari de la Detasamentul Suceava, cu doua autospeciale, dintre care una autosenilata.
Subofiterul operativ a tinut in permanenta legatura cu cei doi, un barbat de 28 de ani si o femeie de 25 de ani, si i-a sfatuit sa se deplaseze pentru a gasi un punct de reper. Din fericire, la un kilometru distanta de localitatea Balaceana, cei doi au dat de o ferma agricola unde s-au adapostit si au stat la cald pana cand un echipaj de politisti i-a recuperat si i-a adus in comuna.
Un utilaj al Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta Balaceana a tractat autoturismul ramas inzapezit si care s-a defectat, pana la sediul primariei locale.
Pompierii militari suceveni i-au transportat pe cei doi in siguranta pana in municipiul Suceava, la domiciliul acestora. Din fericire, starea de sanatate a persoanelor inzapezite nu a fost afectata si astfel nu au necesitat ingrijiri medicale.
Misiunea pompierilor s-a incheiat la ora 23:00.

In jurul orei 22:00, militarii de la Detasamentul de pompieri Radauti, au intervenit cu un autocamion si o ambulanta SMURD pe DN17A, pe raza comunei Dornesti, unde patru persoane aflate in doua autoturisme au ramas inzapezite. De asemenea, alte doua echipaje cu doua autospeciale, inclusiv o autosenilata, s-au deplasat in urma unui alt apel sosit pe 112, care anunta faptul ca patru persoane au ramas inzapezite cu un autoturism pe drumul comunal ce leaga localitatile Granicesti si Gura Solcii. In ambele cazuri, persoanele au fost salvate de catre autoritatile locale cu utilaje ale Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta Granicesti si ale Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta Dornesti
La ora 23:35, un echipaj de politie si un utilaj al Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta Ilisesti, au deszapezit o femeie care circula cu o autoutilitara pe DJ178, intre localitatile Ciprian Porumbescu si Ilisesti.
Ultima interventie s-a inregistrat marti dimineata (30.12.2014), la ora 2:20, cand un echipaj de politie si un utilaj al Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta Moara au salvat / recuperat o persoana cu un autoturism, ramasa inzapezita pe drumul judetean 209C, intre localitatile Lucacesti si Moara.

Tot luni seara (29.12.2014), din ordinul presedintelui Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, prefectul Florin Sinescu, echipaje ale pompierilor militari suceveni au patrulat pe itinerariile prestabilite, pentru identificarea persoanelor fara adapost si transportul acestora la spatiile special amenajate.
Misiunile de patrulare s-au desfasurat in localitatile Falticeni, Radauti, Vatra Dornei, Campulung Moldovenesc si Suceava. 13 persoane au fost identificate pe raza municipiului resedinta de judet, mai precis in zona Garii Burdujeni. Acestea au fost evaluate din punct de vedere medical si au fost invitate sa mearga impreuna cu pompierii militari la adapostul „Lumina Lina” de la Biserica „Sfanta Vineri”, insa toate au refuzat acest lucru.
Aceste misiuni de identificare a persoanelor fara adapost vor continua pe toata perioada in care temperaturile vor fi critice.

Recomandam cetatenilor, ca inainte de a se porni la drum, sa se informeze asupra evolutiei vremii si a starii drumurilor, sa se imbrace adecvat sezonului rece, cu imbracaminte care sa-i protejeze de ger, si sa-si echipeze autoturismele conform recomandarii politistilor.
De asemenea, rugam cetatenii sa anunte la numarul unic de urgenta 112, orice situatie care ar putea ameninta viata, legata atat de ei, cat si de alte persoane aflate in pericol si despre care au cunostinta.


Purtator de cuvant - plt.adj. Alin GALEATA - 0747 051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO