Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Misiuni ale pompierilor militari suceveni
(04.01.2015)

In intervalul 31.12.2014, ora 7:00 - 04.01.2015, ora 7:00, pompierii militari ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” al judetului Suceava au inregistrat 135 de interventii. Au fost 20 de interventii pentru localizarea si lichidarea unor incendii, 79 de interventii medicale ale echipajelor SMURD si 36 alte misiuni specifice.
46 de interventii in situatii de urgenta s-au inregistrat in ultima zi din 2014 (31.12) si in noaptea dintre ani (01.01), in intervalul orar 7.00-7.00. Pompierii militari au intervenit la 11 incendii, 18 misiuni SMURD, un accident rutier si la alte 26 de misiuni in domeniul situatiilor de urgenta.
De asemenea, echipajele salvatorilor au patrulat in intervalul de timp amintit la inceput pentru identificarea persoanelor fara adapost. Ca si in perioada Craciunului, misiunile de patrulare s-au desfasurat in localitatile Falticeni, Radauti, Vatra Dornei, Campulung Moldovenesc si Suceava. Pe intreaga perioada, au fost gasite 25 de persoane fara adapost, toate in municipiul Suceava, iar cinci dintre acestea au acceptat sa-i insoteasca pe militari la adapostul „Lumina Lina”, de la Biserica „Sfanta Vineri”.
Alte misiuni:

Incendiu in localitatea Sarisoru Mic
31.12.2014, ora anuntarii la 112 - 18:52

Militarii Detasamentului de pompieri Vatra Dornei, impreuna cu lucratori de la Seriviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Saru Dornei, au intervenit cu doua autospeciale si o ambulanta SMURD pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuinta, ce apartine lui Dorel M., din satul Sarisoru Mic, comuna Saru Dornei.
La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta in interiorul casei, existand pericolul de propagare la intreaga locuinta (P+1).
Incendiul a fost lichidat la ora 21:12.
Au ars aproximativ 50 de metri patrati din tavanul dintre parter si etaj, precum si o parte din peretii interiori pe o suprafata de 25 de metri patrati. S-au degradat obiecte de uz casnic.
Pe timpul interventiei, echipajul SMURD a acordat primul ajutor medical proprietarei, Maria M. (51 ani), care a suferit un atac de panica si arsuri minore (de gradul I) la nivelul mainilor. Ulterior, femeia a refuzat transportul la o unitatea spitaliceasca.
Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza jarului sau scanteilor provenite din sistemul de incalzire amplasat necorespunzator fata de materialele combustibile.
Din fericire, pompierii au salvat restul locuintei din calea flacarilor.

Incendiu in comuna Malini
01.01.2015, ora anuntarii la 112 - 6:08

Detasamentul de pompieri Falticeni si Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Malini au intervenit cu patru autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o sectie de prelucrare a laptelui, ce apartine unei societati comerciale din comuna Malini.
La sosirea echipajelor, focul ardea in interiorul salii de receptie a laptelui, existand pericolul de propagare la intreaga cladire (P+M).
Incendiul a fost lichidat la ora 7:20.
Au ars panouri de tip „sandwich” pe o suprafata de aproximativ 10 metri patrati. Flacarile au mai afectat instalatia electrica si aparatura din laborator. S-au degradat peretii casei scarilor, trei pompe electrice, doua bazine pentru lapte si alte bunuri.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit produs la un aparat de control lasat sub tensiune.
Din fericire, nu s-au inregistrat victime, iar pompierii au salvat cladirea sectiei de prelucrare a laptelui.

Incendiu in comuna Straja
03.01.2015, ora anuntarii la 112 - 22:00

Pompierii militari de la Garda de interventie Solca si lucratori ai Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta Straja au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Gheorghe J., din comuna Straja.
La sosirea echipajelor, ardeau anexele gospodaresti, existand pericolul de propagare la casa de locuit si la doua gospodarii aflate in imediata apropiere.
Incendiul a fost lichidat la ora 23:45.
Au ars adapostul de animale pe o suprafata de 80 de metri patrati, depozitul de furaje pe 30 de metri patrati si o magazie de lemne pe 20 de metri patrati. S-au degradat tamplarie PVC (o usa si doua ferestre) si aproximativ 10 metri patrati din fatada casei de locuit. In incendiu au pierit doua bovine.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric produs de conductori electrici neizolati corespunzator.
Nu s-au inregistrat victime omenesti, iar pompierii au salvat locuinta proprietarului si cele doua case invecinate.


Purtator de cuvant - plt.adj. Alin GALEATA - 0747 051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO