Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Tehnica noua la I.S.U. Suceava
(05.01.2015)

Autospeciala de transport personal si victime multiple - ATPVM

Tehnica de interventie a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” al judetului Suceava a fost completata cu o autospeciala de transport personal si victime multiple (ATPVM), care a fost repartizata judetului nostru de catre Ministerul Sanatatii.
Autovehiculul prezinta caracteristici militare, fiind dotat cu tractiune 44 permanent, suspensie, sasiu si transmisie speciale pentru deplasare off-road, in locuri mai greu accesibile. Autospeciala are capacitatea de a transporta in acelasi timp 11 persoane, pe scaune, sau patru pacienti critici pe targa. Este dotata cu doua monitoare, un defibrilator automat, instalatie de administrare a oxigenului, aspiratoare portabile de secretii, saltele vacuum, seturi de atele vacuum si gulere cervicale pentru adulti si copii. In dotarea autospecialei mai exista si doua rucsacuri pentru transportul materialelor sanitare si medicatie.
Atunci cand autospeciala intervine la accidente cu victime multiple, echipajul este format din doi pompieri paramedici, precum si un medic si un asistent din Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean. Numarul componentilor echipajului poate fi suplimentat in functie de necesitate si de gravitatea cazurilor.


Purtator de cuvant - plt.adj. Alin GALEATA - 0747 051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO