Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Cruci de gheata la Biserica Militara
(05.01.2015)

S.V.S.U. Bosanci a daruit colegilor militari un monument de gheata

Lucratorii Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta al comunei Bosanci, ajutati de pompierii militari, au montat luni, 5 ianuarie a.c., o impresionanta cruce de gheata in fata Bisericii Militare cu hramul „Sf. Ierarh Iosif cel Nou de la Partos” - ocrotitorul pompierilor.
Aceasta traditie a ridicarii crucilor de gheata de catre pompierii civili bosanceni, in preajma Bobotezei, este pastrata cu sfintenie de aproape 150 de ani, iar pregatirile pentru acest eveniment au inceput de la primele ore ale diminetii, cand acestia au taiat blocurile de gheata din iazul Partac, din localitate. Bucatile, groase de 20 de centimetri si cu greutati de peste 300 de kilograme, au fost aduse in fata sediului Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” al judetului Suceava, unde, cu ajutorul unor sabloane, au fost decupate elementele din componenta unui adevarat monument de gheata. Acesta este format dintr-o masa suport si o cruce mare incadrata de doua cruci de dimensiuni mai mici.
Evenimentul nu este intamplator, data fiind relatia foarte buna dintre pompierii militari suceveni si pompierii civili din comuna Bosanci, atat la interventiile in diferite situatii de urgenta - incendii, inundatii, inzapeziri si altele, cat si in momente de sarbatoare. Si aici amintim faptul ca pe 13 Septembrie, de Ziua Pompierilor din Romania, si pe 1 Decembrie, de Ziua Nationala, o pompa manuala trasa de cai ce dateaza din secolul XIX, care apartine Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta al comunei Bosanci, a defilat alaturi de tehnica de interventie a inspectoratului pentru situatii de urgenta.
Multumim si pe aceasta cale Primariei comunei Bosanci si colegilor voluntari, pe care ii asiguram de toata aprecierea noastra pentru profesionalismul de care dau dovada in toate situatiile la care sunt solicitati sa intervina.


Purtator de cuvant - plt.adj. Alin GALEATA - 0747 051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO