Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ - 11.02.2015
(11.02.2015)

Incendiu in localitatea Gheorghiteni
10.02.2015, ora anuntarii la 112 - 8:00

Militarii Detasamentului de pompieri Vatra Dornei au intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la casa lui Dumitru D., din satul Gheorghiteni, comuna Dorna Arini.
La sosirea echipajelor, ardea un perete exterior al casei, existand pericolul de propagare la intreaga locuinta si la anexele gospodaresti.
Incendiul a fost lichidat la ora 8:30.
Au ars aproximativ 10 metri patrati de izolatie din polistiren si doua ferestre din lemn.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost efectul termic produs de cosul de fum amplasat (izolat) necorespunzator fata de materialele combustibile.
Din fericire, nu s-au inregistrat victime omenesti, iar pompierii au salvat restul casei de locuit.

Incendiu in municipiul Radauti
10.02.2015, ora anuntarii la 112 - 11:09

Militarii Detasamentului de pompieri Radauti au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o casa, ce apartine lui Dorin G., din municipiul Radauti.
La sosirea echipajelor, ardea funinginea din interiorul cosului de fum. Din cauza fisurilor din zidaria cosului, flacarile s-au propagat si la astereala acoperisului, existand pericolul de propagare la intreaga locuinta si la gospodariile invecinate.
Incendiul a fost lichidat la ora 12:00.
Au ars aproximativ 20 de metri patrati de astereala si vata minerala din izolatia acoperisului.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost jarul sau scanteile provenite din cosul de fum neprotejat termic fata de materialele combustibile.
Nu s-au inregistrat victime, iar pompierii au salvat restul locuintei si doua case aflate in imediata vecinatate.

Salvare catel in municipiul Suceava
10.02.2015, ora anuntarii la 112 - 17:01

Luni seara, in jurul orei 17, pompierii militari suceveni au fost anuntati despre faptul ca un caine a ramas blocat intr-un gard metalic, in cartierul Burdujeni, din municipiul Suceava.
Sufletisti din fire, militarii au trimis la fata locului un echipaj al Detasamentului de pompieri Suceava, cu autospeciala pentru descarcerare. Salvatorii au gasit catelul prins intr-un gard al unei gradinite din cartier, intre o bara metalica si zidaria temeliei. Bietul animal a reusit sa treaca jumatate din corp prin gaura, insa, probabil, ultima masa l-a impiedicat sa ajunga cu totul de partea cealalta.
Cu ajutorul unui departator hidraulic, un militar a indoit bara metalica si, in doar cateva secunde, patrupedul a fost eliberat si a fugit, multumind din mers salvatorilor sai.
Intamplator, sau nu, acelasi echipaj de pompieri, a participat in urma cu cativa ani, la salvarea unui pisicute care a ramas blocata intr-un cavou din cimitirul situat in cartierul sucevean George Enescu. Puiul de pisica se strecurase prin locul lasat liber pentru aerisire dintre placa din beton si rama cavoului dar nu a mai putut sa iasa si afara. O femeie care era prin zona si a auzit mieunatul sfasietor a alertat prin 112 pompierii militari si, dupa ce s-a folosit acelasi departator hidraulic, pisicuta a fost eliberata si adoptata imediat de cea care a anuntat evenimentul.

Accident rutier pe raza localitatii Horodnic de Sus
11.02.2015, ora anuntarii la 112 - 17:56

Militari de la Detasamentul de pompieri Radauti si de la Garda de interventie Vicovu de Sus au intervenit cu doua autospeciale pentru descarcerare si doua ambulante SMURD, in urma unui accident rutier produs pe DN2E, la km 70+700 metri, pe raza localitatii Horodnic de Sus. Misiunea pompierilor salvatori a fost sprijinita de doua echipaje ale Politiei si trei autosanitare ale Serviciului de Ambulanta Judetean.
La sosirea echipajelor, a fost gasit un autoturism rasturnat pe cupola, in interiorul caruia se aflau cinci victime incarcerate.
Pompierii militari au balizat zona, au deconectat bornele bateriei de acumulatori si au verificat scurgerile de lichide combustibile. Concomitent , au extras victimele incarcerate si au acordat primul ajutor medical ranitilor.
Unul dintre ocupanti, un barbat in varsta de 36 de ani, a fost declarat decedat la locul producerii accidentului. Ceilalti raniti, toti barbati, de 23, 25, 30 si 40 de ani, au fost transportati cu ambulantele SMURD si SAJ la spitalul din Radauti. Din nefericire, dupa sosirea in unitatea spitaliceasca, a mai fost declarat decesul unui tanar in varsta de 23 de ani.
Misiunea pompierilor militari s-a incheiat la ora 19.40.
Purtator de cuvant - plt.adj. Alin GALEATA - 0747 051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO