Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Incendiu în localitatea Moldovita (13.04.2008, orele 01.17)
(13.04.2008)

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” al judetului Suceava a intervenit cu 8 autospeciale de la Detasamentele de pompieri Suceava, Campulung Moldovenesc, Radauti si Garda de interventie Gura Humorului împreuna cu Comitetele Locale pentru Situatii de Urgenta si Serviciile Voluntare pentru Situatii de Urgenta Moldovita si Vatra Moldovitei, cu 3 autospeciale, au intervenit pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la un agent economic cu profil de prelucrare a lemnului din localitatea Moldovita.
La sosirea grupei operative si a garzilor de interventie incendiul se manifesta la hala gater, uscator si o sectie de productie unde exista pericolul de propagare la cladirile societatii, depozitul de busteni, o statie PECO si gospodariile învecinate.
Incendiul a fost lichidat la ora 09.00.
Au ars: hala gater, hala semifabricate, cladire centrala termica pe o suprafata de cca. 10.000 mp, cherestea cca. 110 mc si semifabricate din lemn cca. 150 mc.
Cauza incendiului: din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit prin efect termic cauzat de nerespectarea normelor de taiere a metalelor.
Salvari: ateliar mecanic si sediu administrativ în valoare de aproximativ 10.000.000 RON.
Pierderi materiale: din primele estimari ale proprietarului cca 15.000.000 RON.
Evenimentul nu s-a soldat cu pierderi de vieti omenesti.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO