Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ - 18.02.2015
(18.02.2015)

Incendiu la Biserica cu hramul „Sf. Arhangheli Mihail si Gavriil”
din localitatea Poiana Stampei
18.02.2015, ora anuntarii la 112 - 9:41

Pompierii militari suceveni de la subunitatile din Vatra Dornei si Campulung Moldovenesc, impreuna cu un echipaj de la Detasamentul de Pompieri Bistrita au intervenit cu sapte autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit in comuna Poiana Stampei, la Biserica cu hramul „Sf. Arhangheli Mihail si Gavriil”. La locul interventiei s-a deplasat si Grupa operativa a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” al judetului Suceava.
La sosirea echipajelor, flacarile se manifestau la nivelul acoperisului bisericii (constructie din lemn, executata intre anii 1883 si 1885) si in interiorul acesteia, in zona altarului si al catapetesmei, existand pericolul de propagare la constructiile din imediata apropiere.
Acoperisul a ars in totalitate, pe o suprafata de aproximativ 600 de metri patrati. Flacarile au mai distrus bunuri din interior si catapeteasma bisericii. Peretii constructiei si izolatia din polistiren au fost, de asemenea, afectate de flacari.
Pompierii militari au localizat flacarile si, impreuna cu cetateni voluntari, au evacuat o parte din bunurile din biserica (strane, prapuri, diferite obiecte bisericesti, icoane si altele).
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit produs la instalatia de alimentare a unui calorifer electric, lasat sub tensiune.
Din fericire, nu s-au inregistrat victime omenesti, iar pompierii militari lucreaza si la ora transmiterii acestor informatii, pentru indepartarea elementelor de constructie afectate de incendiu si lichidarea ultimelor focare.


Imagini 2 video+foto:

http://we.tl/6F8WOwMLSC

http://we.tl/3ve8TEvM5xPurtator de cuvant - plt.adj. Alin GALEATA - 0747 051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO