Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ - 20.02.2015
(20.02.2015)

Incendiu in localitatea Milisauti,
20.02.2015, ora anuntarii la 112 - 1:41

Pompierii militari suceveni de la subunitatile din Radauti, Siret, Vicovu de Sus si Solca, impreuna cu lucratori de la Serviciile Voluntare pentru Situatii de Urgenta din Milisauti, Granicesti si Volovat, au intervenit cu 11 autospeciale si o ambulanta SMURD pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Petru H., din orasul Milisauti.
La sosirea echipajelor, flacarile se manifestau la intreaga gospodarie, fiind afectate casa si anexele, precum si la o constructie din gospodaria invecinata. Din cauza orei tarzii, incendiul a fost observat si anuntat cu intarziere, iar vantul puternic si cantitatile mari de materiale combustibile au favorizat propagarea cu repeziciune a flacarilor, care puneau in pericol locuintele din imediata apropiere.
Pe timpul interventiei, echipajul pompierilor paramedici au acordat primul ajutor medical sotiei proprietarului, in varsta de 63 de ani, care a suferit un atac de panica. Ulterior, ea a fost transportata cu ambulanta SMURD la Centrul de Primire Urgente Radauti.
Au ars casa de locuit si anexele gospodaresti pe o suprafata totala de aproximativ 400 de metri patrati, circa patru metri cubi lemn de foc, sase tone de furaje, mobilier, textile, obiecte de uz casnic, electronice si electrocasnice. Flacarile au degradat si alte bunuri - o moara cu ciocanele, patru biciclete, un abric, un circular, patru motoare electrice trifazate, trei televizoare, trei computere, polizoare unghiulare si altele. In incendiu a murit si o vaca.
De asemenea, flacarile puternice au afectat si o anexa a gospodariei invecinate, de la care s-au degradat aproximativ 60 de metri patrati de lambriu din PVC, 50 de metri patrati din acoperisul constructiei (din tabla) si 20 de metri patrati dintr-un perete.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, produs de mijloace de iluminat lasate sub tensiune.
Fortele de interventie au lichidat incendiul la ora 6:04 si au salvat patru gospodarii invecinate cu locuintele si anexele aferente.


Purtator de cuvant - plt.adj. Alin GALEATA - 0747 051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO