Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ - 22.02.2015
(22.02.2015)

Accident rutier pe raza localitatii Ciocanesti
21.02.2015, ora anuntarii la 112 - 22:39

Militarii Detasamentelor de pompieri Vatra Dornei si Campulung Moldovenesc au intervenit cu o autospeciala pentru descarcerare si doua ambulante SMURD, in urma unui accident rutier produs pe raza comunei Ciocanesti, pe DN18.
In urma coliziunii dintre doua autoturisme au rezultat sase victime, dintre care una, o femeie, a ramas incarcerata. Pompierii militari au luat masurile de siguranta specifice, au balizat zona, au deconectat bornele de la bateriile de acumulatori si au verificat eventualele scurgeri de carburanti si lubrifianti. De asemenea, s-a lichidat un inceput de incendiu produs la unul dintre autoturisme. Concomitent, s-a asigurat accesul rapid catre persoana incarcerata si, dupa extragere, a fost predata colegilor paramedici SMURD care, impreuna cu lucratorii Serviciului de Ambulanta Judetean, au acordat asistenta medicala victimelor implicate in eveniment.
Ranitii, cinci barbati - B.A. (32 ani), L.A. (24 ani), P.A. (23 ani) si M.F.A. (39 ani), o femeie - L.L. (31 ani) si o fetita L.B. (6 ani), au fost transportati cu ambulantele SMURD si SAJ (cu exceptia copilului care a fost tranportat cu un autoturism particular, inainte de sosirea echipajelor de salvatori) la Centrul de Primire Urgente Vatra Dornei. Ulterior, dupa trierea victimelor, trei dintre acestea au fost redirectionate catre Unitatea de Primire Urgente Suceava.
Pe timpul interventiei, traficul rutier pe DN18 a fost blocat pentru aproximativ 90 de minute.

Incendiu in municipiul Radauti
21.02.2015, ora anuntarii la 112 - 23:44

Militarii Detasamentului de pompieri Radauti au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Cristinel V., din municipiul Radauti.
La sosirea echipajelor, ardea cu flacara acoperisul casei de locuit, contruit pe astereala din lemn, existand pericolul de propagare a focului la intreaga locuinta si la anexele gospodaresti.
Au ars acoperisul casei pe o suprafata de 140 de metri patrati, tavanul din lemn, pe 80 de metri patrati, mobilier, materiale textile si tamplarie din lemn. Flacarile au degradat peretii casei, pe o suprafata de 100 de metri patrati, aparatura electronica si electrocasnica.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, produs de un conductor electric defect.
Fortele de interventie au lichidat incendiul la ora 1:40 si au salvat restul locuintei si anexele gospodaresti.Purtator de cuvant - plt.adj. Alin GALEATA - 0747 051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO