Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ - 09.03.2015
(09.03.2015)

Incendiu in localitatea Patrauti
08.03.2015, ora anuntarii la 112 - 12:12

Militarii Detasamentului de pompieri Suceava, impreuna cu lucratorii Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta Patrauti, au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la vegetatie uscata, intr-o livada de pe raza satului Patrauti.
Au ars aproximativ 10 hectare de vegetatie uscata, iar focarele au fost lichidate inainte sa se propage la padurea din vecinatatea parcelei incendiate.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost focul deschis in spatii deschise, folosit pentru igienizarea terenului.
Pompierii militari au lichidat incendiul la ora 14:30 si au salvat padurea invecinata.

Incendiu in localitatea Moldovita
09.03.2015, ora anuntarii la 112 - 00:48

Militarii Detasamentului de pompieri Campulung Moldovenesc, impreuna cu lucratorii Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta ale comunelor Moldovita si Vatra Moldovitei, au intervenit cu cinci autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Traian S., din comuna Moldovita.
La sosirea echipajelor, ardeau o parte din anexele gospodaresti si acoperisul casei, existand pericolul de propagare la intreaga locuinta si la alte constructii din gospodarie.
Incendiul a fost lichidat la ora 5:30.
Au ars acoperisul si podul casei de locuit pe o suprafata de 100 de metri patrati, un atelier de tamplarie pe 24 de metri patrati, adapostul de animale pe 36 de metri patrati, doua magazii din lemn pe 54 de metri patrati, acoperisul si podul bucatariei de vara pe 32 de metri patrati, circa 10 metri cubi cherestea si sapte tone de cereale. Flacarile au degradat utilaje si unelte de tamplarie, unelte gospodaresti, invelitoarea din azbociment a bucatariei de vara si invelitoarea casei de locuit, din tabla tip tigla.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, produs de un conductor electric defect.
Din fericire, nu s-au inregistrat victime omenesti, iar pompierii au salvat restul casei de locuit, si alte anexe ale gospodariei.

Purtator de cuvant - plt.adj. Alin GALEATA - 0747 051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO