Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ - 13.03.2015
(13.03.2015)

Incendiu in localitatea Solca
12.03.2015, ora anuntarii la 112 - 15:02

Militarii Detasamentului de pompieri Solca, impreuna cu lucratorii Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta Arbore, au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Gheorghe T., din orasul Solca.
La sosirea echipajelor, ardeau anexele gospodaresti, existand pericolul de propagare la casa de locuit si o gospodarie invecinata.
Incendiul a fost lichidat la ora 18:41.
Au ars acoperisul depozitului de furaje pe o suprafata de aproximativ 120 de metri patrati, acoperisul comun al bucatariei de vara si al centralei termice, pe 70 de metri patrati, cinci tone de furaje, trei tone de porumb, opt metri cubi cherestea si 10 metri cubi lemn de foc. Flacarile au degradat o drujba, o bormasina, un flex, o tocatoare de furaje, doua motoare electrice, centrala termica si peretii bucatariei de vara. In incendiu au pierit doua bovine.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un conductor electric neizolat corespunzator fata de materialele combustibile.
Nu s-au inregistrat victime omenesti, iar pompierii au salvat locuinta proprietarului, precum si casa invecinata, cu anexele aferente.

Incendiu in localitatea Falticeni
12.03.2015, ora anuntarii la 112 - 22:22

Militarii Detasamentului de pompieri Falticeni au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Iulian A.., din municipiul Falticeni.
La sosirea echipajelor, flacarile se manifestau la acoperisul casei si la doua anexe, existand pericolul de propagare la intreaga locuinta si la gospodaria invecinata.
Incendiul a fost lichidat la ora 23:56.
Au ars aproximativ 50 de metri patrati din acoperisul locuintei, si cate doi metri patrati din acoperisul unei magazii si din acoperisul garajului. Focul a degradat planseul casei de locuit.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost efectul termic, produs de cosul de fum neprotejat corespunzator fata de materialele combustibile.
Din fericire, nu s-au inregistrat victime omenesti, iar pompierii au salvat restul casei de locuit si gospodaria invecinata.

Purtator de cuvant - plt.adj. Alin GALEATA - 0747 051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO