Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ - 26.03.2015
(26.03.2015)

Incendiu in localitatea Dorna Arini
26.03.2015, ora anuntarii la 112 - 3:02

Militarii Detasamentului de pompieri Vatra Dornei au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la un atelier de tamplarie, din comuna Dorna Arini.
La sosirea echipajelor, ardea cladirea atelierului, precum si acoperisul si mansarda centralei termice, existand pericolul de propagare la alte cladiri si bunuri ale societatii comerciale administratoare.
Incendiul a fost lichidat la ora 8:10.
Cladirea atelierului de tamplarie a ars pe o suprafata de aproximativ 450 de metri patrati. De asemenea, au mai ars acoperisul si mansarda centralei termice pe o suprafata de 50 de metri patrati, scule si utilaje de tamplarie.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit, produs de motoare electrice lasate sub tensiune.
Din fericire, nu s-au inregistrat victime omenesti, iar pompierii au salvat mai multe bunuri ale societatii - trei uscatorii lemn, o hala pentru depozitare, produse finite din lemn, doua autoturisme, o remorca transport busteni, un motostivuitor, o vola, un ifron si circa 350 de metri patrati de cherestea.

Incendiu in localitatea Sadova
26.03.2015, ora anuntarii la 112 - 9:12

Militarii Detasamentului de pompieri Campulung Moldovenesc au intervenit cu trei autospeciale si o ambulanta SMURD pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o hala gater, ce apartine unei societati comerciale cu profil de prelucrare a lemnului, din comuna Sadova. Pompierii militari au fost sprijiniti de cinci lucratori ai Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta din localitate, cu mijloace de prima interventie.
La sosirea echipajelor, ardea hala gater, construita din lemn si acoperita cu tabla, existand pericolul de propagare la un depozit de cherestea, precum si la casele si anexele gospodaresti aflate in imediata apropiere.
Incendiul a fost lichidat la ora 10:55.
Au ars hala gater pe o suprafata de 250 de metri patrati, tamplarie din lemn, doi metri cubi de cherestea si instalatia electrica. Flacarile au degradat mai multe scule si utilaje folosite pentru prelucrarea lemnului si circa 250 de metri patrati de tabla.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit, produs de un motor cu defectiuni sau suprasolicitat.
Nu s-au inregistrat victime, iar pompierii au salvat depozitul de cherestea, o vola, un TAF si gospodariile invecinate.

Foto incendiu Dorna Arini: http://we.tl/E6WQFVZRnO
Video incendiu Sadova: http://we.tl/kOp3J639AD

Purtator de cuvant - plt.adj. Alin GALEATA - 0747 051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO