Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Comunicat de presa - 03.04.2015
(03.04.2015)

Fenomene meteo periculoase

In cursul zilei de vineri, 3 aprilie a.c., a fost emisa o atentionare meteorologica Cod Galben, care anunta producerea de fenomene meteorologice periculoase (ninsoare, vant, viscol, rafale 70 km/h, vizibilitate foarte redusa), pe raza judetului Suceava, intre orele 12-18.
Urmare acestei atentionari, la sediul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta “Bucovina” al judetului Suceava, s-a constituit, prin ordinul prefectului, Grupa Operativa formata din reprezentanti ai Institutiei Prefectului judetului Suceava, ISU “Bucovina” al judetului Suceava, IPJ Suceava, IJJ Suceava si SDN Suceava.
Efectele producerii fenomenelor meteo periculoase: la ora 14:00, pe DN2, la iesirea din Granicesti spre Siret circulatia a fost blocata. De asemenea, au fost blocate si intrarile in DN 2 dinspre DN 17 A, din zona localitatilor Dornesti si Balcauti, precum si pe DC 39 in localitatea Calafindesti. Din ordin al prefectului judetului Suceava, s-a dispus restrictionarea totala a circulatiei pe DN2, intre localitatile Siret si Iacobesti.
64 de autovehicule, in care se aflau 211 persoane, au fost suprinse si au ramas blocate in sectorul de drum inzapezit. Deblocarea acestora s-a facut prin formarea de coloane de masini in grupuri mici cu antemergatori si postmergatori de la SDN, ISU si IPJ, pe un singur sens, intr-o directie si cealalta a drumului european.
In timpul acestor manevre s-a creat posibilitatea executarii a doua misiuni ale ambulantelor SAJ spre si dinspre Siret, care au fost insotite de autospecialele pompierilor militari pana in zonele unde circulatia se efectua fara probleme.
Nu a fost cazul evacuarii si cazarii persoanelor in adaposturile special constituite pentru situatii de urgenta pe raza localitatii Granicesti.
In jurul orei 18:00, circulatia a fost reluata pe sectorul de drum blocat, in ambele sensuri.
Blocajele in trafic s-au produs in principal din cauza manifestarii unor fenomene meteo de o violenta extrema, intr-un timp foarte scurt, pe un spatiu foarte restrans, dar si a faptului ca unele autovehicule nu erau echipate cu anvelope corespunzatoare.
FORTE SI MIJLOACE (care au actionat in teren):
Efective: 105 din care:
- 67 MAI (40 pompieri militari, 9 jandarmi, 18 politisti)
- 38 alte forte (10 CLSU , 22 Drumuri nationale, 6 EOn);
Mijloace: 37 din care:
- 17 MAI (7 ISU, 2 IJJ, 8 IPJ)
- 20 alte forte (2 CLSU , 15 Drumuri nationale, 3 EOn).
Actiunile operative s-au incheiat la ora 19:10, iar mijloacele SDN Suceava si ale Politiei au ramas in patrulare si monitorizare pe zonele vizate.

Imagini video+foto: www.pompierisv.ro/imagini/Interventie_viscol_Balcauti_Granicesti_03.04.2015.rar

Purtator de cuvant - plt.adj. Alin GALEATA - 0747 051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO