Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Interventii ale pompierilor militari 3-5 aprilie 2015
(05.04.2015)

Incendiu in municipiul Radauti
03.04.2015, ora anuntarii la 112 - 15:14

Militarii Detasamentului de pompieri Radauti, impreuna cu Serviciul Privat pentru Situatii de Urgenta „Mobila”, au intervenit cu patru autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o fabrica de productie mobilier, din municipiul Radauti.
Inainte de sosirea pompierilor militari, doi barbati care au suferit arsuri de gradele I si II, au fost transportati la spital pentru ingrijiri medicale si tratament de specialitate.
La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la ciclonul de rumegus si la acoperisul halei, existand pericolul de propagare la intreaga cladire si la sectia de productie.
Incendiul a fost lichidat la ora 17:22.
Au ars circa patru metri cubi rumegus, 80 de saci colectori praf si aproximativ 100 de metri patrati din acoperisul cladirii, construit din lemn, cu invelitoare din azbociment. Flacarile au degradat instalatia electrica a ciclonului, patru motoare electrice, instalatia de exhaustare si circa 50 de metri patrati de zugraveli interioare.
Incendiul a avut drept cauza probabila - flacara provenita de la cazanul de incalzire defect sau neizolat corespunzator.
Pompierii au salvat hala centralei termice cu instalatiile aferente, precum si sectia de productie.

Incendiu in localitatea Dumbravita
03.04.2015, ora anuntarii la 112 - 21:28

Militarii Detasamentului de pompieri Falticeni, impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Vadu Moldovei, au intervenit cu patru autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Gheorghe P. din satul Dumbravita, comuna Vadu Moldovei.
La sosirea echipajelor, ardeau mai multe anexe si acoperisul locuintei, existand pericolul de propagare la intreaga casa si la alte doua anexe gospodaresti.
Incendiul a fost lichidat la ora 23:05.
Au ars aproximativ 30 de metri patrati din acoperisul casei, adapostul de animale pe 30 de metri patrati, depozitul de furaje si bucataria de vara, constructie corp comun, pe 30 de metri patrati, si circa doi metri cubi lemn de foc.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost efectul termic generat de cosul de fum neprotejat corespunzator fata de materialele combustibile.
Din fericire, nu s-au inregistrat victime omenesti, iar pompierii au salvat restul casei si cele doua anexe.

Incendiu in localitatea Holda
04.04.2015, ora anuntarii la 112 - 19:17

Militarii Detasamentului de pompieri Vatra Dornei, impreuna cu Serviciile Voluntare pentru Situatii de Urgenta ale localitatilor Brosteni si Crucea, au intervenit cu patru autospeciale si patru motopompe pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o hala gater, din satul Holda, orasul Brosteni.
La sosirea echipajelor, ardea acoperisul constructiei, existand pericolul de propagare la o hala invecinata si la alte anexe.
Incendiul a fost lichidat la ora 23:55.
Au ars aproximativ 450 de metri patrati din acoperisul halei si circa 250 metri cubi de cherestea. Flacarile au degradat peretii cladirii in proportie de 60%. Au mai fost afectate o betoniera, un incarcator frontal, un circular, alte utilaje de prelucrare a lemnului si un autoturism de teren.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost jarul (sau scanteile) provenit din cosul de fum deteriorat.
Din fericire, nu s-au inregistrat victime omenesti, iar pompierii au salvat doua hale de prelucrare, cladirea administrativa a societatii, utilaje si un buncar pentru rumegus.

Incendiu in localitatea Prisaca Dornei
05.04.2015, ora anuntarii la 112 - 00:35

Militarii Detasamentului de pompieri Campulung Moldovenesc au intervenit cu doua autospeciale si o ambulanta SMURD pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o casa de vacanta, din satul Prisaca Dornei, comuna Vama.
In momentulm izbucnirii incendiului, in interiorul cabanei se aflau 23 de tineri, cu varste cuprinse intre 17 si 20 de ani, precum si trei adulti, intre 35 si 45 de ani.
La sosirea echipajelor, ardea acoperisul din lemn, cu invelitoare din tabla, si peretele din jurul cosului de fum, existand pericolul de propagare la intreaga casa de vacanta si la anexele acesteia. Unul dintre tineri, in varsta de 17 ani, a suferit un traumatism la antebratul drept. Pompierrii paramedici SMURD i-au acordat primul ajutor medical, dupa care l-au transportat la spital.
Incendiul a fost lichidat la ora 3:05.
Au ars aproximativ 30 de metri patrati din astereala acoperisului si 12 metri patrati din perete. S-au degradat tavanele din rigips, fatada, circa 30 metri patrati de tabla si alte elemente de constructie.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost efectul termic generat de cosul de fum neprotejat corespunzator fata de materialele combustibile.
Echipajele au salvat casa de vacanta si anexele invecinate.

Accident rutier in municipiul Falticeni
05.04.2015, ora anuntarii la 112 - 02:06

Militarii Detasamentului de pompieri Falticeni au intervenit cu doua autospeciale si o ambulanta SMURD in urma unui accident rutier produs pe raza municipiului Falticeni, pe DN2.
La sosirea echipajelor, un autoturism se afla rasturnat in afara partii carosabile. In urma accidentului au rezultat doua victime, neincarcerate.
Pompierii militari au luat masurile de siguranta specifice in cazul producerii accidentelor rutiere. Concomitent pompierii paramedici SMURD, impreuna cu un echipaj SAJ, au acordat primul ajutor medical celor doi tineri raniti, L.V.M. 20 ani si M.I.A. 19 ani, dupa care i-au transportat pe acestia la spital, pentru investigatii suplimentare ;i tratament de specialitate.
Misiunea salvatorilor s-a incheiat la ora 2:30.Purtator de cuvant - plt.adj. Alin GALEATA - 0747 051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO