Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ - 06.04.2015
(06.04.2015)

Incendiu in localitatea Radaseni
06.04.2015, ora anuntarii la 112 - 4:49

Militarii Detasamentului de pompieri Falticeni au intervenit cu trei autospeciale si o motopompa pentru localizarea si lichidarea unui incendiu care a afectat doua gospodarii din comuna Radaseni. Pompierii militari au fost sprijiniti de cinci cetateni cu mijloace de prima interventie.
Incendiul a fost observat si anuntat cu intarziere. Flacarile au izbucnit la o anexa gospodareasca si s-au propagat cu repeziciune, atat din cauza cantitatilor mari de fan si lemn, cat si pentru ca proprietarul a inceput intai sa evacueze bunurile materiale si abia ulterior a anuntat evenimentul la numarul unic de urgenta 112.
La sosirea echipajelor, ardeau un depozit de furaje, ce apartine lui Mihai B., precum si acoperisul unei locuinte, proprietatea Tincutei A., existand pericolul de propagare la doua case invecinate si trei anexe gospodaresti. Salvatorii au realizat dispozitive de stingere la anexe si la casa de locuit, precum si pentru protectia constructiilor invecinate.
Incendiul a fost lichidat la ora 9:00.
Primului proprietar i-au ars depozitul de furaje si sura, constructie corp comun, pe o suprafata de 80 de metri patrati, precum si circa trei tone de fan si doi metri cubi lemn de foc. Flacarile au mai degradat alti doi metri cubi lemn de foc, o tona si jumatate de fan, o motocositoare, un motofierastrau, lemn pentru constructii si lambriu din plastic.
De la a doua proprietate au ars aproximativ 170 de metri patrati din acoperisul casei si tamplarie din PVC (sapte geamuri si o usa). S-au degradat alte elemente de tamplarie din PVC si din lemn, circa 120 de metri patrati de izolatie din polistiren si cabluri de instalatie electrica.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit produs de un cablu electric deteriorat (imbatranit).
Din fericire, nu s-au inregistrat victime, iar pompierii militari au salvat animalele si pasarile de curte, cele doua case de locuit invecinate si cele trei anexe gospodaresti.


Purtator de cuvant - plt.adj. Alin GALEATA - 0747 051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO