Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Incendii in Noaptea de Inviere
(14.04.2015)

Militarii Detasamentului de pompieri Radauti au avut doua interventii pentru localizarea si stingerea unor incendii care au izbucnit in Noaptea de Inviere (12 aprilie a.c.), la casele de locuit ale unor cetateni din localitatile Costisa, proprietar Orest P., si Satu Mare, proprietara Cristina V.
In prima locatie, incendiul a fost anuntat la ora 0:50, iar la fata locului s-au deplasat pompierii militari radauteni si lucratorii Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta din localitatile Fratautii Noi si Fratautii Vechi, cu trei autospeciale cu apa si spuma.
La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la acoperisul casei si in interiorul acesteia, existand pericolul de propagare la intreaga constructie, o anexa si o locuinta invecinata.
Incendiul a fost lichidat la ora 3:50.
Au ars aproximativ 80 de metri patrati din acoperisul casei, bunuri casnice, aparatura electronica si electrocasnica, precum si obiecte de mobilier. Flacarile au degradat si peretii locuintei.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de aparate electrocasnice lasate sub tensiune.
Din fericire, nu s-au inregistrat victime, iar pompierii militari au salvat restul casei, o anexa si locuinta invecinata.
In localitatea Satu Mare, militarii Detasamentului de pompieri Radauti si ai Garzii de Interventie Siret, ajutati de lucratori ai Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta Satu Mare, au intervenit cu patru autospeciale pentru localizarea si lichidarea incendiului, care a fost anuntat la 112 in jurul orei 1:20.
La sosirea militarilor, ardea astereala acoperisului si mobilier din interiorul locuintei, existand pericolul de propagare la intreaga casa, la anexele gospodaresti si la o gospodarie invecinata.
Au ars aproximativ 50 de metri patrati din acoperisul casei, obiecte de mobilier, aparate lectrocasnice si circa o tona de cereale. Flacarile au degradat peretii si planseul casei.
Incendiul a fost lichidat la ora 2:45, si cauza probabila de izbucnire a fost tot de natura electrica, respectiv efect termic al curentutului electric, generat de un cablu electric defect.
Din fericire, nici in acest caz nu s-au inregistrat victime, iar pompierii militari au salvat restul casei, anexele gospodaresti si locuinta invecinata.


Purtator de cuvant - plt.adj. Alin GALEATA - 0747 051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO