Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Comunicat de presa - 26.04.2015
(26.04.2015)

COMUNICAT DE PRESA - 26.04.2015


Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” al judetului Suceava a primit vineri, 24 aprilie a.c., vizita unui grup format din 77 de liceeni din Germania, Olanda si Romania. Adolescentii sunt reuniti in baza unor proiecte de cooperare europeana, coordonate de profesoarele Cristina Serban, Tinela Nastasi, Irina Melisch si Loredana Oltean de la Colegiul National „Mihai Eminescu” Suceava.
Avand in vedere buna relatie de colaborare cu institutiile de invatamant, pompierii militari suceveni s-au aratat bucurosi sa-si deschida portile si sa le prezinta tinerilor tehnica de interventie pe diferite paliere ale situatiilor de urgenta (acordarea primului-ajutor si descarcerare, localizare si stingere a incendiilor, asanare pirotehnica, cautare/salvare persoane de sub daramaturi etc.).
Liceenii s-au bucurat de cateva exercitii in care militarii au descarcerat o persoana in urma unui accident rutier, au urcat cu scara culisabila pana la etajul al treilea al turnului de pregatire si au stins un incendiu cu doua linii de furtun si tunul de apa de pe autospeciala. Ca de obicei, Olly, cainele pompier antrenat pentru cautarea/salvarea persoanelor surprinse sub daramaturi, a fost „piesa de rezistenta” si a smuls aplauze binemeritate.
La final, toata lumea s-a fotografiat, s-au impartit afise si pliante preventive si s-au facut aprecieri din partea copiilor si a insotitorilor acestora vis-a-vis de munca impresionanta si misiunile periculoase la care participa zi de zi pompierii salvatori.


Purtator de cuvant - plt.adj. Alin GALEATA - 0747 051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO