Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ - 28.04.2015
(28.04.2015)

Asanare pirotehnica in localitatea Arbore
27.04.2015

Grupa Pirotehnica a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” al judetului Suceava a intervenit luni dimineata pentru asanarea unor elemente de munitie, descoperite pe raza comunei Arbore, in zona Tei. Un localnic care efectua lucrari agricole pe un teren extravilan, a descoperit munitia si a anuntat imediat autoritatile .
Echipajul format din capitanul Ilie Sveduneac, maistrul militar Iulian Pentilescu si plutonierul adjutant Marius Chimiuc, s-a deplasat la fata locului, si dupa cercetarea locului au identificat si ridicat un proiectil exploziv calibrul 122 milimetri si un focos de artilerie, ambele provenind din Al Doilea Razboi Mondial. Proiectilul era trecut prin gura de foc, echipat cu focos si in stare perfecta de functionare.
Dupa incheierea misiunii de asanare, pirotehnicienii au instruit localnicii si reprezentantii autoritatilor locale (Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta) aflati la fata locului privind modul de comportare in astfel de situatii, pentru a nu se expune unui pericol major.
Elementele de munitie au fost transportate si depozitate provizoriu, pana la distrugerea lor intr-un poligon autorizat.
Misiunea s-a desfasurat cu profesionalism, fara sa fie puse in pericol vieti omenesti sau bunuri materiale.

Incendiu in localitatea Vicovu de Jos
27.04.2015, ora anuntarii la 112 - 22:42

Pompierii militari de la Detasamentul Radauti si de la Garzile de Interventie Vicovu de Sus si Siret, impreuna cu Serviciile Voluntare pentru Situatii de Urgenta ale localitatilor Vicovu de Sus, Galanesti, Voitinel si Bilca, au intervenit cu opt autospeciale si o ambulanta SMURD pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Gheorghe V., din comuna Vicovu de Jos, zona Remezau.
Interventia a fost dificila din cauza faptului ca incendiul a fost observat si anuntat cu intarziere, dar si din cauza cantitatilor mari de materiale combustibile, respectiv constructii din lemn, furaje si altele.
La sosire echipajelor, incendiul se manifesta la anexele gospodaresti si la casa (P+1), existand pericolul de propagare la intreaga gospodarie si la doua proprietati aflate in imediata apropiere.
Echipajul paramedicilor pompieri SMURD a acordat primul ajutor medical proprietarului, in varsta de 44 de ani, care a suferit arsuri de gradele II si III la nivelul capului si al mainilor si prezenta HTA (hipertensiune arteriala). Victima a fost transportata la Spitalul municipal Radauti pentru investigatii suplimentare si tratament de specialitate.
Incendiul a fost lichidat la ora 2:15.
Au ars depozitul de furaje si adapostul de animale, constructie corp comun, pe o suprafata de 72 de metri patrati, acoperisul casei de locuit pe 108 metri patrati, acoperisul bucatariei de vara pe 42 de metri patrati, circa 7 metri cubi lemn de foc, 4 tone de fan, o tona de boabe de porumb si o tona de stiuleti. Flacarile au degradat aproximativ 85 de metri patrati din tavanul casei, un ATV, o masina de tocat furaje, geamurile termopan de la mansarda constructiei si alte bunuri. In incendiu au pierit un porc si 70 de pasari de curte.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect sau neizolat corespunzator.
Pompierii au salvat restul casei si al bucatariei de vara, bunuri casnice si electrocasnice, mai multe animale din curte, precum si cele doua proprietati invecinate.


Purtator de cuvant - plt.adj. Alin GALEATA - 0747 051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO