Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Concursul cercului de elevi „Cu viata mea apar viata” - etapa judeteana -
(17.05.2015)

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” al judetului Suceava, in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean, a organizat sambata, 16 mai a.c., incepand cu ora 9.00, la sediul pompierilor militari, dar si la Sala de Sport „Areni” din municipiul Suceava, etapa judeteana a concursului cercului de elevi „Cu viata mea apar viata”, cu tematica de protectie civila.
La competitie au participat echipaje de elevi, atat din ciclul gimnazial, cat si cel liceal, de la Scoala Gimnaziala nr.1 Suceava, Scoala Gimnaziala nr.6 Suceava, Scoala Gimnaziala „Ion Creanga” Suceava, Scoala Gimnaziala „Ion Irimescu” Falticeni, Liceul Tehnologic Dolhasca, Colegiul „Alexandru Ioan Cuza” Suceava, Colegiul „Vasile Lovinescu” Falticeni si Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbraveni.
Prin parcurgerea probei teoretice, elevii au aratat ca au cunostinte referitoare la situatiile de urgenta, iar dupa probele practice tinerii participanti au demonstrat ca nu duc lipsa nici de indemanare, curaj si spirit de echipa.
Probele practice au constat in „Transportul asistat al unui accidentat asezat pe targa pe distanta de 50 de metri” si „Deplasarea cu masca pe figura intr-un raion cu obstacole, contaminat.
Evenimentul s-a incheiat cu festivitate de premiere, in cadrul careia participantii au fost felicitati pentru cunostintele teoretice si practice, implicarea si spiritul de fairplay de care au dat dovada, echipele clasate pe primele locuri fiind recompensate cu diplome si cupe.
La gimnaziu, locul I a fost adjudecat de Scoala Gimnaziala nr.1 Suceava, urmata de Scoala Gimnaziala nr.6 Suceava si Scoala Gimnaziala „Ion Creanga” Suceava. Colegiul „Alexandru Ioan Cuza” Suceava a ocupat primul loc la concursul liceenilor. Pe locul II s-a clasat echipajul Liceului Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbraveni, iar pe locul III Colegiul „Vasile Lovinescu” Falticeni.
Echipele clasate pe locul I, atat de la gimnaziu, cat si de la liceu, s-au calificat pentru etapa interjudeteana, de unde speram ca se vor intoarce cu punctaje care sa le asigure accederea la faza nationala a competitiei.
Acest concurs are un caracter educativ in domeniul situatiilor de urgenta si se organizeaza in scopul dezvoltarii capacitatilor de intelegere si de apreciere a pericolelor generate de situatiile de urgenta, precum si in scopul promovarii in randul elevilor a atitudinilor si comportamentelor corespunzatoare.


Purtator de cuvant - plt.adj. Alin GALEATA - 0747 051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO