Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ - 01.06.2015
(01.06.2015)

Misiuni ale pompierilor militari suceveni
29-31 mai 2015

In perioada 29 - 31 mai a.c., pompierii militari suceveni au intervenit in cazul a 77 de situatii de urgenta. Astfel, s-au inregistrat 44 de misiuni ale pompierilor paramedici SMURD, 12 interventii pentru localizarea si lichidarea incendiilor, 9 in cazul producerii unor accidente rutiere si 12 alte misiuni specifice.

Incendiu in municipiul Suceava
29.05.2015, ora anuntarii la 112 - 22:36

Militarii Detasamentul de Pompieri Suceava au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o autoutilitara, care se afla in piata en-gros de legume/fructe, de pe strada Calea Unirii, din municipiul Suceava.
La sosirea pompierilor, ardea autoutilitara, care era folosita pentru depozitarea marfurilor, fara pericol de propagare a focului.
Incendiul a fost lichidat la ora 23:17.
Autoutilitara a ars in proportie de 80%. Au mai fost distruse de flacari trei paleti din lemn si trei umbrele (parasolare).
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit produs la un conductor electric defect sau neizolat corespunzator.
Din fericire, nu s-au inregistrat victime omenesti.

Incendiu in localitatea Roscani
30.05.2015, ora anuntarii la 112 - 1:27

Militarii Detasamentului de Pompieri Suceava, ajutati de membri ai Serviciului Voluntar si ai Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta Liteni, au intervenit cu cinci autospeciale si o vola pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje, apartinand lui Victor C., din satul Roscani, orasul Liteni.
La sosirea pompierilor, ardeau trei stoguri de fan, existand pericolul de propagare la doua anexe gospodaresti.
Incendiul a fost lichidat la ora 4:20.
Au ars circa 10 tone de furaje si 5 metri cubi de cherestea.
Cauza probabila de izbucnire a flacarilor a fost folosirea intentionata a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.
Din fericire, nu s-au inregistrat victime omenesti, iar fortele de interventie au salvat cele doua anexe gospodaresti.

Incendiu in localitatea Mereni
30.05.2015, ora anuntarii la 112 - 18:57

Militarii Detasamentului de Pompieri Suceava, impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Salcea, au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Mihai B., din satul Mereni, orasul Salcea.
La sosirea pompierilor, ardea o anexa, construita din caramida, cu invelitoare din tabla, existand pericolul de propagare la casa de locuit.
Incendiul a fost lichidat la ora 20:30.
Au ars aproximativ 60 de metri patrati din acoperisul anexei, circa doi metri cubi lemn de foc, 1500 kilograme porumb boabe, tamplarie din lemn si alte bunuri. S-au degradat peretii anexei, tabla acoperisului si un hidrofor.
Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza scanteilor provenite din cosul de fum deteriorat.
Din fericire, nu s-au inregistrat victime omenesti, iar fortele de interventie au salvat casa proprietarului.


Incendiu in localitatea Manolea
30.05.2015, ora anuntarii la 112 - 20:03

Militarii Detasamentului de Pompieri Falticeni au intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodaria numitei Matrona A., din satul Manolea, comuna Forasti.
La sosirea pompierilor, ardea o anexa, existand pericolul de propagare la restul gospodariei.
Incendiul a fost lichidat la ora 21:40.
Au ars anexa pe o suprafata de 30 de metri patrati, circa doua tone de fan si un metru cub lemn de foc.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost depozitarea cenusii si a jarului nestins in apropierea materialelor combustibile.
Din fericire, nu s-au inregistrat victime omenesti, iar pompierii au salvat adapostul de animale si locuinta proprietarei.


Incendiu in localitatea Podeni
31.05.2015, ora anuntarii la 112 - 7:14

Militarii Detasamentului de Pompieri Falticeni au intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Toader M., din satul Podeni, comuna Radaseni.
La sosirea pompierilor, ardea acoperisul casei si o anexa, existand pericolul de propagare la intreaga gospodarie.
Incendiul a fost lichidat la ora 8:20.
Au ars acoperisul casei, construita din lemn, cu invelitoare din sindrila, pe o suprafata de 80 de metri patrati, si bucataria de vara pe 20 de metri patrati. Peretii portanti ai locuintei s-au degradat pe o suprafata de 50 de metri patrati.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un resou lasat sub tensiune si nesupravegheat.
Din fericire, nu s-au inregistrat victime omenesti, iar pompierii au salvat bunuri casnice, doua anexe gospodaresti si adapostul de animale.Incendiu in localitatea Dumbraveni
31.05.2015, ora anuntarii la 112 - 7:22

Militarii Detasamentului de Pompieri Suceava au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la un autoturism (proprietar Gheorghe A.), parcat pe un trotuar din zona spitalului din comuna Dumbraveni.
La sosirea pompierilor, autoturismul ardea in totalitate, fara ca in interior sa fie surprinse persoane si fara pericol de propagare la vecinatati.
Incendiul a fost lichidat la ora 8:15.
Odata cu autoturismul au ars si acte ale proprietarului.
Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, prin efect termic, din cauza scurgerilor de carburanti.
Din fericire, nu s-au inregistrat victime omenesti.


Incendiu in localitatea Basarabi
31.05.2015, ora anuntarii la 112 - 11:28

Militarii Detasamentului de Pompieri Falticeni, impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Preutesti, au intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Vasile D., din satul Basarabi, comuna Preutesti.
La sosirea pompierilor, ardea acoperisul casei P+M, construita din lemn, cu invelitoare din tabla, existand pericolul de propagare la adpostul de animale.
Incendiul a fost lichidat la ora 13:10.
Au ars acoperisul casei pe 100 de metri patrati si bunuri casnice din interiorul a doua camere (mobilier, textile, electrocasnice si altele). S-au degradat peretii portanti si planseul locuintei.
Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza scanteilor provenite din cosul de fum deteriorat.
Din fericire, nu s-au inregistrat victime omenesti, iar fortele de interventie au salvat restul casei, adapostul de animale si alte bunuri.


Incendiu in localitatea Rasca
31.05.2015, ora anuntarii la 112 - 14:25

Militarii Detasamentului de Pompieri Campulung Moldovenesc, impreuna cu lucratorii Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta din localitatile Moldovita si Vatra Moldovitei, au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Ilie P., din satul Rasca, comuna Moldovita. Din cauza pantei abrupte si a terenului accidentat inaccesibil autospecialelor, fortele de interventie au fost nevoite sa parcurga pe jos mai bine de trei kilometri, pana la locul incendiului.
La sosirea pompierilor, ardea casa de locuit, construita din lemn, cu invelitoare din sindrila, existand pericolul de propagare la adapostul de animale.
Incendiul a fost lichidat la ora 17:05.
Casa a ars in proportie de 85%, iar pe langa aceasta au mai fost distruse de flacari obiecte de mobilier, articole de uz casnic si electrocasnice.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost un trasnet direct.
Din fericire, nu s-au inregistrat victime omenesti, iar fortele de interventie au salvat adapostul de animale si alte bunuri din gospodarie.
Incendiu in localitatea Vicovu de Sus
31.05.2015, ora anuntarii la 112 - 15:21

Militari de la Garda de Interventie Vicovu de Sus si de la Detasamentul de Pompieri Radauti, impreuna cu lucratori ai Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta din localitatile Vicovu de Sus, Voitinel si Bilca, au intervenit cu sase autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu care a afectat doua gospodarii, in orasul Vicovu de Sus
La sosirea pompierilor, ardeau violent acoperisul unei case de locuit si mai multe anexe gospodaresti, existand pericolul de propagare la proprietatile aflate in imediata vecinatate.
Incendiul a fost lichidat la ora 18:03.
Primului proprietar, Viorel D., i-au ars acoperisul casei de locuit pe aproximativ 87 de metri patrati, precum si adapostul de animale si depozitul de furaje, constructie corp comun, pe 96 de metri patrati. I s-au degradat peretii portanti ai casei pe 80 de metri patrati, unelte agricole si alte bunuri din gospodarie.
Celui de-al doilea proprietar, Constantin D., i-a ars acoperisul depozitului de furaje pe o suprafata de 80 de metri patrati.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost un trasnet direct.
Din fericire, nu s-au inregistrat victime omenesti, iar fortele de interventie au salvat locuintele si anexele invecinate.Purtator de cuvant - plt.adj. Alin GALEATA - 0747 051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO