Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ - 02.06.2015
(02.06.2015)

Incendiu in comuna Marginea
01.06.2015, ora anuntarii la 112 - 23:54

Militari de la Detasamentul de Pompieri Radauti si de la Garzile de Interventie Siret si Solca, sprijiniti de lucratori ai Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta Marginea, Volovat si Sucevita, au intervenit cu noua autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu care a afectat doua gospodarii din comuna Marginea.
Initial, pe numarul unic de urgenta 112, a fost anuntat ca arde o sura, insa la sosirea echipajelor, incendiul se manifesta cu violenta la locuinte si anexe din doua gospodarii, pe o suprafata totala de aproximativ 600 de metri patrati, existand pericolul de propagare la proprietatile invecinate. Incendiul s-a dezvoltat cu rapiditate, iar interventia a fost una foarte dificila, din cauza cantitatilor mari de materiale combustibile (cu preponderenta lemn), dar si din cauza dispunerii constructiilor foarte apropiate una de cealalta.
Primului proprietar, Gabriel B., i-au ars adapostul de animale pe o suprafata de 375 de metri patrati, astereala casei de locuit, din dranita, pe 100 de metri patrati si acoperisul bucatariei de vara pe 50 de metri patrati. Flacarile au mai mistuit 15 metri cubi lemn de foc, obiecte de mobilier, utilaje agricole, circa 500 kilograme de ovaz depozitat in podul casei si alte bunuri. Peretii si planseul bucatariei de vara s-au degradat. In incendiu au pierit trei vaci, doi porci si 10 pasari de curte.
La a doua gospodarie, proprietar Constantin O., au ars acoperisul casei de locuit P+1 pe o suprafata de 120 de metri patrati, acoperisul unei constructii corp comun, ce ingloba bucataria de vara si o anexa, pe 90 de metri patrati, precum si obiecte de mobilier, bunuri casnice si altele. Peretii locuintei, construita din caramida, s-au degradat.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de instalatia de iluminat cu improvizatii de la adapostul de animale.
Din fericire, nu s-au inregistrat victime omenesti, iar pompierii au salvat locuintele proprietarilor, precum si gospodariile aflate in imediata vecinatate.
La ora transmiterii comunicatului (4:10), militarii lucrau pentru lichidarea ultimelor focare.


imagini foto+video: http://we.tl/M1OejumY7P


Purtator de cuvant - plt.adj. Alin GALEATA - 0747 051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO