Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ - 07.06.2015
(07.06.2015)

Incendiu in municipiul Radauti
03.06.2015, ora anuntarii la 112 - 14:36

Militarii Detasamentului de Pompieri Radauti au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodaria Dorinei C., in municipiul Radauti.
La sosirea echipajelor, ardea cu flacara o bucatarie de vara, construita pe o suprafata de 65 de metri patrati, existand pericolul de propagare la casa de locuit si la o anexa gospodareasca.
Incendiul (lichidat la ora 15:27) a izbucnit dupa ce un baietel, in varsta de 5 ani si jumatate, s-a jucat cu focul si a aprins patul din incapere. Flacarile s-au extins si au ars obiecte de mobilier, tamplarie din lemn, materiale textile si alte bunuri. De asemenea, tavanul si acoperisul constructiei s-au degradat pe 20, respectiv 10 metri patrati.
Din fericire, nu s-au inregistrat victime omenesti, iar pompierii militari au salvat locuinta si anexa gospodareasca.

Incendiu in comuna Hantesti
04.06.2015, ora anuntarii la 112 - 14:36

Militarii Detasamentului de Pompieri Suceava si lucratorii Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta Hantesti au intervenit cu doua autospeciale si un buldoexcavator pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje, proprietar Aurel A., in comuna Hantesti.
La sosirea echipajelor, ardea depozitul de furaje, existand pericolul de propagare la casa de locuit si alte stoguri de fan.
Incendiul a fost lichidat la ora 14:40, iar in urma sinistrului au ars aproximativ 10 tone de furaje.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost efectul termic generat de o tigara nestinsa, ce a dus la aprinderea furajelor, ca urmare a fumatului in locuri nepermise sau neprotejate corespunzator.
Din fericire, nu s-au inregistrat victime omenesti, iar pompierii militari au salvat locuinta si celelalte stoguri de fan.

Incendiu in municipiul Campulung Moldovenesc
06.06.2015, ora anuntarii la 112 - 2:58

Militarii Detasamentului de Pompieri Campulung Moldovenesc au intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la un autotren care transporta peturi de apa minerala, pe DN 17, la Km192+600, pe raza municipiului Campulung Moldovenesc.
La sosirea echipajelor, ardeau capul tractor si partea din fata a remorcii, existand pericolul de propagare la intreaga incarcatura.
Incendiul a fost lichidat la ora 4:45.
Au ars capul tractor in proportie de 60%, 20% din remorca, trei anvelope si documente ale soferului. S-au degradat cinci anvelope, precum si instalatii si componente ale capului tractor.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost efectul termic, ca urmare a unor defectiuni la sistemul de rulare.
Nu s-au inregistrat victime omenesti, iar pompierii au salvat restul remorcii si incarcatura aferenta.

Salvare persoana in comuna Zamostea
06.06.2015, ora anuntarii la 112 - 13:21

Militarii Garzii de Interventie Siret au intervenit cu o autospeciala pentru descarcerare si o ambulanta SMURD pentru salvarea unei persoane de sex feminin care a cazut in fantana unei gospodarii, din comuna Zamostea.
La sosirea echipajelor, femeia in varsta de 49 de ani se afla in fantana, la o adancime de aproximativ 5 metri.
Un pompier salvator a fost asigurat si a coborat in fantana de unde a extras-o pe femeie in viata. Dupa ce au fost scosi la suprafata, victima a fost predata echipajului SMURD. Pompierii paramedici i-au acordat primul ajutor medical de urgenta, dupa care au transportat-o, in stare stabila, la spitalul din orasul Siret.
Misiunea salvatorilor s-a incheiat la ora 14:45.

Incendiu in comuna Todiresti
06.06.2015, ora anuntarii la 112 - 15:01

Militarii Detasamentului de Pompieri Suceava au intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la un autoturism ce apartine unei societati comerciale, pe DJ 178, pe raza comunei Todiresti.
La sosirea echipajelor, ardea autoturismul in totalitate, existand pericolul de propagare a flacarilor la fondul forestier aflat in imediata vecinatate.
Incendiul a fost lichidat la ora 15:55.
Masina a ars in proportie de 98% si a aprins vegetatia uscata din imprejurimi pe o suprafata de aproximativ 10 metri patrati. Au mai ars bunuri materiale din interiorul autoturismului, precum si documente.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit produs la un cablu electric defect.
Din fericire, nu s-au inregistrat victime omenesti, iar pompierii militari au salvat fondul forestier.

Incendiu in localitatea Slatioara
07.06.2015, ora anuntarii la 112 - 3:13

Militarii Detasamentului de Pompieri Falticeni si lucratorii Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta Rasca au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o hala de debitare lemn, in satul Slatioara, comuna Rasca.
La sosirea echipajelor, ardea cladirea construita din lemn, cu invelitoare din tabla, existand pericolul de propagare la depozitul de busteni.
Incendiul a fost lichidat la ora 4:45.
Au ars hala de debitare pe o suprafata de 130 de metri patrati, doua banzice, un motofierastrau, un compresor si circa doi metri cubi lemn de foc.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost efectul termic generat de un cablu electric defect sau neizolat corespunzator.
Nu s-au inregistrat victime omenesti, iar pompierii au salvat depozitul de busteni si bunuri materiale evacuate din hala.


Imagini video incendiu autoturism Todiresti: http://we.tl/kxijX0HuHs


Purtator de cuvant - plt.adj. Alin GALEATA - 0747 051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO