Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Comunicat de presa - 12.06.2015
(12.06.2015)


Concursul cercului de elevi „Cu viata mea apar viata”
- etapa interjudeteana -

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Nicolae Iorga” al judetului Botosani, in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean, a organizat marti, 9 iunie a.c., incepand cu ora 10.00, la Baza Sortiva a municipiului Dorohoi, etapa interjudeteana a concursului cercului de elevi „Cu viata mea apar viata”, cu tematica de protectie civila.
La competitie au participat sase echipaje de elevi, trei din ciclul gimnazial, si trei din cel liceal, de la unitati de invatamant din judetele Botosani, Iasi si Suceava.
Prin parcurgerea probei teoretice, elevii au aratat ca au cunostinte referitoare la situatiile de urgenta, iar dupa probele practice tinerii participanti au demonstrat ca nu duc lipsa nici de indemanare, curaj si spirit de echipa.
Probele practice au constat in „Transportul asistat al unui accidentat asezat pe targa pe distanta de 50 de metri” si „Deplasarea cu masca pe figura intr-un raion cu obstacole, contaminat.
Evenimentul s-a incheiat cu festivitate de premiere, in cadrul careia participantii au fost felicitati pentru cunostintele teoretice si practice, implicarea si spiritul de fairplay de care au dat dovada, echipele clasate pe primele locuri fiind recompensate cu diplome si cupe.
La finalul competitiei, echipajele care au reprezentat judetul Suceava, Scoala Gimnaziala nr.1 si Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza”, au ocupat un merituos loc II, primul loc fiind adjudecat de reprezentantii gazdelor, iar judetul Iasi s-a clasat pe locul al treilea.
Acest concurs are un caracter educativ in domeniul situatiilor de urgenta si se organizeaza in scopul dezvoltarii capacitatilor de intelegere si de apreciere a pericolelor generate de situatiile de urgenta, precum si in scopul promovarii in randul elevilor a atitudinilor si comportamentelor corespunzatoare.

Foto: http://we.tl/ur1PjonjMo

Purtator de cuvant - plt.adj. Alin GALEATA - 0747 051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO