Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Comunicat de presa - Apel Fals
(16.06.2015)

Luni seara, 15 iunie a.c., la ora 21:57, in Dispeceratul pompierilor militari suceveni, a fost anuntat de catre Ion C., prin numarul unic de urgenta 112, faptul ca o aeronava de mici dimensiuni s-ar fi prabusit in fondul forestier de pe raza comunei Voitinel.
Spre locul mentionat s-au deplasat imediat militari si tehnica de interventie de la subunitatile Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” al judetului Suceava din Radauti, Siret si Vicovu de Sus. De asemenea, la sediul inspectoratului, s-a constituit Grupa Operativa.
In sprijinul pompierilor militari a intervenit personal de la Politie, Jandarmerie, Politia de Frontiera, Directia Silvica, Comitetele Locale pentru Situatii de Urgenta ale localitatilor Voitinel, Vicovu de Jos si Vicovu de Sus, precum si de la Serviciul Salvamont.
In total, la actiunea de cautare/salvare au participat 101 de persoane cu 36 de autovehicule, din care 11 masini de teren.
Cautarile s-au efectuat pe o arie in proiectie pe harta de circa 10 kilometri patrati, in conditii de noapte si de teren accidentat, inclusiv cu camere cu termoviziune si autoturisme off-road, si au durat pana in jurul orei 3 dimineata.
Din fericire, evenimentul anuntat de Ion C. nu s-a confirmat, dovedindu-se o alarma falsa. Insa, din pacate, pentru aceasta misiune s-au folosit resurse importante, atat umane cat si tehnice, care ar fi putut fi solicitate in acelasi timp, intr-o alta zona a raionului de interventie, pentru salvarea vietilor oamenilor si bunurilor acestora.
Amintim ca, in conformitate cu articolul 32 din Ordonanta de Urgenta 34 din 19 martie 2008 privind organizarea si functionarea Sistemului National Unic pentru Apeluri de Urgenta, alertarea falsa a agentiilor specializate de interventie constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 500 lei la 1.000 lei.

Purtator de cuvant - plt.adj. Alin GALEATA - 0747 051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO