Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ - 05.07.2015
(05.07.2015)

Incendiu in localitatea Barasti
03.07.2015, ora anuntarii la 112 - 12:55

Militarii Detasamentului de Pompieri Falticeni, impreuna cu lucratorii Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta Boroaia, au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit in satul Barasti, comuna Boroaia.
La sosirea echipajelor, focul se manifesta la un garaj, in interiorul caruia se afla un autoturism, apartinand lui Ghiorghe M., precum si o parte din acoperisul unei magazii din gospodaria invecinata, proprietatea Teodorei C., existand pericolul de propagare la locuintele si anexele celor doua proprietati.
Incendiul a fost lichidat la ora 14:25 si au ars autoturismul, garajul pe o suprafata de 36 de metri patrati, documente si alte bunuri. Acoperisul magaziei din gospodaria invecinata a ars partial, pe o suprafata de 20 de metri patrati. Au mai ars 15 metri patrati din peretii constructiei si s-au degradat aproximativ 20 de metri patrati de lambriu din PVC de la ambele proprietati.
Din primele cercetari, incendiul a izbucnit de la autoturism, cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit produs la un conductor electric defect sau neizolat corespunzator.
Din fericire, nu s-au inregistrat victime omenesti, iar pompierii militari au salvat casele si anexele celor doua gospodarii
.
Incendiu in localitatea Berchisesti
03.07.2015, ora anuntarii la 112 - 12:58

Militari de la Garda de Interventie Gura Humorului si de la Detasamentul de Pompieri Campulung Moldovenesc au intervenit cu trei autospeciale si o ambulanta SMURD pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Ilie S., din comuna Berchisesti.
La sosirea echipajelor, ardeau anexele gospodaresti si acoperisul garajului si al casei, existand pericolul de propagare la intreaga locuinta.
Incendiul a fost lichidat la ora 17:05 si au ars o magazie de lemne, depozitul de furaje, acoperisul adapostului de animale, acoperisul garajului si al casei, pe o suprafata totala de aproximativ 190 de metri patrati. Au mai ars circa 15 metri cubi lemn de foc, 5 tone de furaje, doua autoturisme si alte bunuri.
Pe timpul interventiei, pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor medical proprietarului, in varsta de 68 de ani, care a suferit un atac de panica. Acesta a refuzat transportul la o unitate spitaliceasca.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric generat de un cablu electric defect.
Pompierii militari au salvat casa proprietarului, obiecte de mobilier, aparatura electronica si electrocasnica si alte bunuri.

Incendiu in localitatea Voitinel
04.07.2015, ora anuntarii la 112 - 13:54

Militarii Garzii de Interventie Vicovu de Sus, sprijiniti de doi lucratori de la Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Voitinel, au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit in comuna Voitinel.
La sosirea echipajelor, focul se manifesta la anexele gospodariei lui Gheorghe B. si la o bucatarie de vara, proprietatea Elenei M., existand pericolul de propagare la casele de locuit.
Incendiul a fost lichidat la ora 14:55 si au ars bucataria de vara si acoperisul adapostului de animale pe o suprafata de 35 de metri patrati. La a doua gospodaria a ars acoperisul bucatariei de vara pe 20 de metri patrati si s-au degradat peretii si planseul constructiei.
Din primele cercetari, incendiul a izbucnit, cel mai probabil, prin efect termic generat de un burlan de fum deteriorat.
Din fericire, nu s-au inregistrat victime omenesti, iar pompierii militari au salvat locuintele celor doi proprietari.

Misiune de cautare persoane inecate in raul Suceava
04.07.2015, ora anuntarii la 112 - 15:42

Sambata dupa-amiaza, in jurul orei 16:00, Dispeceratul pompierilor militari suceveni a fost anuntat, prin numarul unic de urgenta 112, despre faptul ca doi copii, cu varste de 13, respectiv 14 ani, care se scaldau in raul Suceava, pe raza localitatii Prelipca, au disparut sub apa si nu au mai fost vazuti.
La fata locului s-au deplasat forte si mijloace ale Detasamentului de Pompieri Suceava, cu autospeciale si o barca pneumatica cu motor, echipajul de scafandri si o ambulanta SMURD.
Cautarile au fost efectuate atat cu barca pneumatica, cu mijloacele specifice, cat si cu echipajul de scafandri, iar in jurul orei 20:40 a fost gasit si recuperat trupul neinsufletit al baiatului in varsta de 14 ani.
Cautarile celui de-al doilea copil au continuat pana la lasarea intunericului, iar duminica dimineata, incepand cu ora 7:50, au fost reluate.
In jurul orei 10:55, echipajele de cautare/salvare au gasit si recuperat si pe baiatul in varsta de 13 ani. Trupul neinsufletit a fost predat organelor competente.

Imagini video de la operatiunile de cautare: http://we.tl/JYqOLFcUkD

Purtator de cuvant - plt.adj. Alin GALEATA - 0747 051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO