Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ - 07.07.2015
(07.07.2015)

Incendiu in localitatea Valeni-Stanisoara
06.07.2015, ora anuntarii la 112 - 14:39

Militarii Detasamentului de Pompieri Falticeni, impreuna cu lucratorii Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta ale localitatilor Malini si Cornu Luncii, au intervenit cu sase autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit in satul Valeni-Stanisoara, comuna Malini.
La sosirea echipajelor, focul se manifesta la acoperisul casei si la anexele gospodaresti, apartinand lui Petru C., precum si la doua anexe din gospodariile invecinate, apartinand Anei M. si lui Toader C., existand pericolul de propagare la restul constructiilor din cele trei proprietati.
Incendiul a fost lichidat la ora 18:40.
Lui Petru C. i-au ars adapostul de animale si magazia de lemne pe o suprafata de 72 de metri patrati, bucataria de vara pe 6 metri patrati, o magazie pe 6 metri patrati, aproximativ 36 de metri patrati din casa de locuit, circa 4 tone de furaje, bunuri de uz casnic, lemne de foc si pentru constructii.
Anei M. i-au ars aproximativ 5 metri patrati din acoperisul bucatariei de vara, iar lui Toader C. i-au ars doi metri patrati de stablat din lemn de la o anexa.
Din primele cercetari, incendiul a izbucnit din gospodaria Anei M., cel mai probabil din cauza scanteilor provenite dintr-o soba amplasata necorespunzator fata de materialele combustibile.
Din fericire, nu s-au inregistrat victime omenesti, iar pompierii militari au salvat casele si anexele celor trei gospodarii.
.
Incendiu in localitatea Poiana Marului
06.07.2015, ora anuntarii la 112 - 15:02

Militari de la Detasamentul de Pompieri Radauti si de la Garzile de Interventie Siret si Vicovu de Sus, sprijiniti de lucratori ai Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta Sucevita, au intervenit cu sase autospeciale si o ambulanta SMURD pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Mircea B., din satul Poiana Marului, comuna Sucevita.
La sosirea echipajelor, ardeau cu flacara o casa batraneasca (56 mp), o locuinta noua P+1 (90 mp) si anexe gospodaresti, existand pericolul de propagare la doua proprietati invecinate si la fondul forestier din apropiere.
Incendiul a fost lichidat la ora 19:10 si au ars casa batraneasca in proportie de 75%, 54 de metri patrati din locuinta cea noua, o sura pe o suprafata de 160 metri patrati, un solar pe 30 de metri patrati, un garaj pe 16 metri patrati, un autoturism, bunuri de uz casnic, circa 3 tone de furaje si 2 metri cubi de cherestea. Peretii locuintei P+1 s-au degradat, precum si restul casei batranesti.
Pe timpul interventiei, pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor medical uni coleg subofiter, care a suferit o plaga intepata la nivelul antebratului. Dupa ingrijirile de la fata locului, pompierul salvator a fost transportat cu ambulanta SMURD la Spitalul Municipal Radauti pentru investigatii suplimentare si tratament de specialitate.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost flacara deschisa provenita de la o afumatoare amplasata necorespunzator fata de materialele combustibile.
Pompierii militari au salvat cele doua locuinte invecinate, precum si fondul forestier.


Purtator de cuvant - plt.adj. Alin GALEATA - 0747 051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO