Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ - 19.07.2015
(19.07.2015)

Fenomene meteo periculoase in municipiul Radauti
19.07.2015, ora anuntarii la 112 - 16:31

Militarii Detasamentului de Pompieri Radauti au intervenit cu cinci autospeciale in urma fenomenelor meteo periculoase care au afectat mai multe cladiri de pe str. Putnei, din municipiul Radauti. La fata locului s-a deplasat si Grupa Operativa a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, iar conducerea interventiei a fost preluata de inspectorul sef, generalul de brigada Ion Burlui.
La sosirea echipajelor (20 de militari), acoperisul cladirii internatului Colegiului "Andronic Motrescu", cu o suprafata de 15x45 metri (aproximativ 675 metri patrati amprenta la sol), a fost smuls in totalitate de vantul puternic.
O parte din acesta a cazut peste o cladire destinata practicii elevilor, unde a afectat aproximativ 50 de metri patrati din acoperisul cu invelitoare din tigla.
Cealalta parte de acoperis, de aproximativ 90 de metri patrati, a fost purtata de vant, la o inalltime de 20 de metri, si a trecut peste sosea (str. Putnei), lovind violent un bloc de locuinte, aflat la o distanta de aproximativ 100 de metri de cladirea internatului. A fost afectata fatada blocului pe o suprafata de aproximativ 80 de metri patrati. De asemenea, s-au spart trei geamuri si s-au degradat doi metri liniari de astereala si acoperis.
Pompierii militari au asigurat zona pentru a preveni producerea unor eventuale accidente si au lucrat pentru indepartarea elementelor de constructie distruse de vantul puternic.
La ora transmiterii datelor (20:40), misiunea salvatorilor este in desfasurare.
Foto: http://we.tl/4Se032lOIo

plt.adj. Alin Galeata
purtator de cuvant ISU Suceava
0747051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO