Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ - 22.07.2015
(22.07.2015)

Incendiu in localitatea Sadova
21.07.2015, ora anuntarii la 112 - 15:17

Militarii Detasamentului de Pompieri Campulung Moldovenesc, impreuna cu lucratorii Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta Pojorata, au intervenit cu cinci autospeciale si o ambulanta SMURD pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Dumitru L., din comuna Sadova.
La sosirea echipajelor, ardeau violent casa de locuit P+1+M si anexele gospodaresti, majoritatea constructii din lemn, existand pericolul de propagare la o proprietate invecinata.
Incendiul a fost lichidat la ora 19:50.
Au ars casa de locuit pe o suprafata de 180 de metri patrati, adapostul de animale pe 150 de metri patrati, un atelier si alte anexe, constructii corp comun, pe 100 de metri patrati, si acoperisul bucatariei de vara pe 60 de metri patrati. Flacarile au mai distrus documente personale, mobilier, stolerie, obiecte electronice si electrocasnice. S-au degradat unelte agricole, utilaje pentru debitat lemn si un atelaj hipo. In incendiu au pierit o vaca si trei porci.
Pe timpul interventiei, echipajul pompierilor paramedici SMURD a acordat primul ajutor medical proprietarului, care a suferit arsuri de gradele I si II la nivelul mainilor, insa barbatul a refuzat transportul la o unitate spitaliceasca.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric generat de un cablu electric defect sau cu izolatia deteriorata.
Pompierii au salvat bucataria de vara si gospodaria invecinata.

Incendiu in localitatea Gura Humorului
21.07.2015, ora anuntarii la 112 - 19:08

Pompierii militari de la Garda de Interventie Gura Humorului au intervenit cu doua autospeciale si o ambulanta SMURD pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la un club disco, situat intr-un complex turistic din orasul Gura Humorului.
La sosirea echipajelor, ardeau obiecte de mobilier din interiorul cladirii, existand pericolul de propagare la intreaga constructie, cu amprenta la sol de aproximativ 150 de metri patrati.
Incendiul a fost lichidat la ora 19:57.
Au ars doua canapele si doua mese din lemn si s-au degradat peretii cladirii si o usa de acces.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost folosirea intentionata a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.
Din fericire, nu s-au inregistrat victime omenesti, iar pompierii militari au salvat cladirea clubului.


Purtator de cuvant - plt.adj. Alin GALEATA - 0747 051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO