Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ - 28.07.2015
(28.07.2015)

Incendiu in localitatea Costisa
27.07.2015, ora anuntarii la 112 - 16:59

Militarii Detasamentului de Pompieri Radauti, impreuna cu lucratorii Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta ale localitatilor Fratautii Noi si Fratautii Vechi, au intervenit cu cinci autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje, ce apartine lui Marius I., din satul Costisa, comuna Fratautii Noi.
La sosirea echipajelor, ardea violent cladirea din zidarie a depozitului de furaje, existand pericolul de propagare la cladirea de birouri, depozitul de cereale, o magazie si o strungarie.
Incendiul a fost lichidat la ora 22:15.
Au ars depozitul de furaje pe o suprafata de aproximativ 400 de metri patrati, circa 1.200 de baloti de fan si trei tone de grau furajer. Flacarile au mai afectat un compresor de aer, o betoniera, un generator, precum si peretii de legatura dintre depozitul de furaje si cel de cereale.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric generat de un cablu electric cu izolatia deteriorata in urma unei actiuni mecanice sau fizice.
Din fericire, nu s-au inregistrat victime omenesti, iar pompierii au salvat cladirea de birouri, depozitul de cereale si circa 110 tone de grau.

Cautare persoana inecata in Raul Siret
27.07.2015, ora anuntarii la 112 - 17:26

Militarii Detasamentului de Pompieri Falticeni au intervenit cu o autospeciala si o barca pneumatica pentru cautarea unui barbat care a disparut in apele Raului Siret, pe raza localitatii Dolhasca. In ajutorul militarilor falticeneni a intervenit si echipajul de scafandri de la Detasamentul de Pompieri Suceava.
Dupa aproximativ doua ore de cautari, in zonele indicate de martori, echipajul cu barca pneumatica a reusit sa recupereze, cu accesoriile din dotare, trupul neinsufletit al tanarului in varsta de 25 de ani. Acesta a fost predat autoritatilor competente.
Misiunea pompierilor s-a incheiat la ora 20:00.

Incendiu in localitatea Danila
28.07.2015, ora anuntarii la 112 - 1:50

Militarii Detasamentului de Pompieri Suceava au intervenit cu trei autospeciale si o ambulanta SMURD pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodaria Veronicai M., din satul Danila, comuna Darmanesti.
La sosirea echipajelor, ardea violent casa de locuit si acoperisul garajului, existand pericolul de propagare la alte anexe si la o gospodarie invecinata.
Incendiul a fost lichidat la ora 5:50.
Au ars casa de locuit pe o suprafata de 60 de metri patrati, acoperisul garajului pe 30 de metri patrati, precum si bunuri materiale din interiorul celor doua cladiri.
Pe timpul interventiei, echipajul pompierilor paramedici SMURD a acordat primul ajutor medical de urgenta proprietarei, in varsta de 78 de ani, care a suferit un traumatism toracic prin cadere de la acelasi nivel. Militarii au transportat-o apoi la Unitatea de Primire Urgente a spitalului judetean Suceava pentru investigatii suplimentare si tratament de specialitate.
De asemenea, tot pe timpul misiunii, au fost gasite si evacuate la timp patru butelii de aragaz, care prezentau un real pericol, atat pentru salvatori, cat si pentru persoanele si cladirile aflate in vecinatate. Recipientele au fost racite si transportate intr-un loc care sa confere siguranta.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric generat de un aparat electric lasat sub tensiune.
Pompierii au salvat garajul, anexele si locuinta invecinata.


Purtator de cuvant - plt.adj. Alin GALEATA - 0747 051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO