Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Comunicat de presa - 13.08.2015
(13.08.2015)

COMUNICAT DE PRESA
S.V.S.U. BRODINA – DIN NOU CAMPIONI NATIONALI

Municipiul Iasi a gazduit, intre 10-12 august a.c., Etapa Nationala a Concursurilor Profesionale ale Serviciilor Voluntare si Private pentru Situatii de Urgenta (SVSU / SPSU). In aceasta faza finala s-au intrecut cele mai bune 8 echipaje de pompieri voluntari de la localitati, respectiv de la 7 operatori economici din tara. Concursul s-a desfasurat pe Stadionul Municipal „Emil Alexandrescu”, in organizarea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Mihail Grigore Sturdza” al judetului Iasi.
Judetul Suceava a fost reprezentat la concursul SVSU de pompierii voluntari din comuna Brodina, castigatori ai etapei interjudetene. Ei au concurat la cele trei probe cu echipajele S.V.S.U. Vedea – judetul Giurgiu, Barsau – judetul Satu Mare, Bicles – judetul Mehedinti, Iernut – judetul Mures, Cazanesti – judetul Ialomita, Cotnari si Lespezi – judetul Iasi.
Evolutia pompierilor voluntari brodineni a fost una foarte buna, avand la baza multe ore de pregatire si antrenament specific situatiilor de urgenta, la final ocupand un binemeritat loc I. De altfel, lucratorii SVSU Brodina nu sunt la primul trofeu national, ei reusind sa-si adjudece trofeul suprem in alte trei randuri pana acum, in anii 2001, 2011 si 2012.
CLASAMENT GENERAL SVSU:
locul I – SVSU BRODINA - SUCEAVA
locul II – SVSU Iernut - Mures
locul III SVSU Bicles - Mehedinti
CLASAMENT GENERAL SPSU:
locul I – SPSU „Schaeffler Romania” SRL – Brasov
locul II – SPSU „Falck Fire Services” SRL – Arges
locul III – SPSU „Ga Pro Co Chemicals SRL – Neamt
Festivitatea de premiere a avut loc miercuri, 12 august, castigatorii fiind felicitati de organizatori si de catre oficialitatile locale pentru modul in care s-au prezentat.
Echipajul din Brodina, coordonat de catre maiorul Filip Ciutac, din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” al judetului Suceava, a fost format din: Mircea Cotos (sef lot), Vasile Hasna (antrenor), Aurel Patraucean, Pavel-Ilie Chidesa, Iulian-Adrian Cioata, Silviu Grosan, Alexandru Constantin Hochian, Ionel-Marcel Juravle, Marius Alex Nicoara, Claudiu-Dan Pintilei, Ilie Ursaciuc si Gheorghe Petrica Char (concurenti), Sergiu Stefan Hasna (rezerva).
Pompierii voluntari brodineni au tinut la final sa mentioneze faptul ca le sunt recunoscatori tuturor celor care i-au sprijinit, pentru a se pregati in conditii optime si pentru a participa la aceasta competitie.
Nu in ultimul rand, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” al judetului Suceava apreciaza ca lucratorii SVSU Brodina isi dau adevaratul examen ori de cate ori se confrunta cu situatii de urgenta in care le sunt afectati consatenii, cu rezultate meritorii.
CINSTE LOR!

Purtator de cuvant - plt.adj. Alin GALEATA - 0747 051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO